Băsescu: Poate ne preocupă mai mult adaptarea educaţiei la piaţa de muncă decât clasa pregătitoare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în România ar trebui să fie o preocupare mai importantă adaptarea învăţământului la nevoile economiei şi pieţei forţei de muncă decât "marea dezbatere să fie sau să nu fie clasa pregătitoare".

395 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Poate ne preocupă mai mult adaptarea educaţiei la piaţa de muncă decât clasa pregătitoare

Băsescu: Poate ne preocupă mai mult adaptarea educaţiei la piaţa de muncă decât clasa pregătitoare (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Băsescu a arătat, la sosirea din deplasarea în America Latină, unde a participat la Summit-ul CELAC-UE din Chile, că în declaraţia reuniunii s-a menţionat ca obiectiv comun pentru ţările europene şi sud-americane adaptarea educaţiei la nevoile pieţelor forţei de muncă.

El a menţionat că speră ca această dezbatere să fie "consistentă" şi în România şi să preocupe mai mult "decât marea dezbatere să fie sau să nu fie clasa pregătitoare".

"Educaţia şi ocuparea forţei de muncă este un alt obiectiv care se va traduce prin acţiuni în care educaţia să fie adaptată nevoilor pieţelor forţei de muncă şi din statele CELAC şi din Uniunea Europeană. De altfel, din acest punct de vedere, Uniunea Europeană are o mare problemă, care este translatată şi în realităţile româneşti. De multe ori, şcoala nu pregăteşte cadrele de care are nevoie economia reală - o dezbatere care sper să fie consistentă în România, în viitorul apropiat. Poate ne preocupă mai mult nevoile economiei şi o adaptare a învăţământului la nevoile economiei decât marea dezbatere să fie sau să nu fie clasa pregătitoare", a afirmat Băsescu.

Pe de altă parte, el a menţionat că această clasă pregătitoare este "de altfel necesară şi este introdusă în aproape toată Europa". 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici