Băsescu: Ponta a sperat că procurorii vor fi mai timizi dacă ministrul Justiţiei e trimis la Prahova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta "a vrut să pună un capac" în legătură cu situaţia de la Prahova şi l-a trimis la filiala PSD pe Robert Cazanciuc "sperând că procurorii vor fi mai timizi dacă însuşi ministrul Justiţiei este acolo".

205 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ponta a sperat că procurorii vor fi mai timizi dacă ministrul Justiţiei e trimis la Prahova

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc (Imagine: Adel al-Haddad/Mediafax Foto)

Întrebat despre faptul că ministrul Robert Cazanciuc va coordona filiala PSD Prahova, preşedintele a ţinut să precizeze că, din câte ştie, ministrul Justiţiei a discutat cu preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

"Anchetele de acolo sunt mai de mult, nu sunt de ieri, de azi, iar pe informările de la structuri de infomaţii eu am de vreo doi ani informaţii că acolo se întâmplă lucruri în neregulă. Au fost sesizate instituţiile statului. Părerea mea este că Ponta a vrut să pună un capac acolo şi l-a trimis pe verişorul lui, el este rudă cu Cazanciuc, să pună capacul, sperând că procurorii vor fi mai timizi dacă însuşi ministrul Justiţiei este acolo", a spus preşedintele, la B1TV.

Traian Băsescu a arătat că "mai este un element" şi a afirmat că trebuie văzut dacă este o coincidenţă: "La comuna Râfov, primar este un domn care se numeşte Paul Costin Cazanciuc. E o comună cu vreo 6.000 de locuitori, zece sate are, în judeţul Prahova. Lucrurile sunt mai complicate, dar să vedem, dacă de la Cosma nu se ajunge şi prin comuna asta, Râfov", a spus şeful statului.

"Întortocheate sunt drumurile Domnului", a adăugat Băsescu, precizând că "poate nu este nimic", dar că se întreabă.

"Dacă domnul primar de la Râfov este rudă cu domnul Cazanciuc, purtând acelaşi nume, este rudă şi cu domnul Ponta. Cum vedeţi, ei sunt cam în familie, Oprea e naşul, soţia domnului Cazanciuc e taman la reglementări la Autoritatea Aeronautică, Toţi, puşi aşa, competenţi, necompetenţi", a mai comentat preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici