Băsescu: Putem pune la dispoziţie profesori care să predea româna în şcoli din Serbia

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit vineri, la Cotroceni, pe premierul Serbiei, Ivica Dačić, exprimând disponibilitatea României de a pune la dispoziţia autorităţilor sârbe cadre didactice care pot preda în română în şcoli din Serbia, pentru etnici români, precum şi un fond de carte în română.

282 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Putem pune la dispoziţie profesori care să predea româna în şcoli din Serbia

Traian Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

În cadrul întrevederii, Traian Băsescu a evocat relaţia specială dezvoltată de ţara noastră cu Republica Serbia şi a reiterat susţinerea fermă din partea României pentru perspectiva europeană a acestei ţări.

"Totodată, domnul preşedinte Traian Băsescu a ţinut să sublinieze că viitorul Republicii Serbia se află în familia europeană, integrare care, odată realizată, va contribui în mod semnificativ la stabilitatea, siguranţa şi prosperitatea întregii regiunii. Şeful statului a salutat progresele realizate de Republica Serbia în domeniile prioritare pentru aderarea la UE şi consemnate în raportul prezentat de Comisia Europeană în luna aprilie a acestui an", precizează Preşedinţia, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Conform comunicatului, o atenţie deosebită în cadrul dialogului a fost acordată problematicii comunităţii româneşti din Republica Serbia.

Şeful statului a afirmat că România doreşte aplicarea în mod egal a standardelor în domeniul protecţiei minorităţilor naţionale pentru toţi etnicii români care trăiesc în Republica Serbia şi care se identifică în mod liber drept etnici români, respectiv dreptul la educaţie, informare şi religie în limba maternă.

"În acest context, şeful statului a exprimat disponibilitatea României de a pune la dispoziţia autorităţilor sârbe cadre didactice care pot preda în limba română în şcolile din regiune, precum şi un fond de carte în limba română", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici