Băsescu: România pune accent pe educaţia tinerilor, dar are dificultăţi în integrarea romilor nomazi

Preşedintele Traian Băsescu a primit-o, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Astris Thors, Înalt comisar pentru Minorităţile Naţionale al OSCE, şeful statului subliniind că ţara noastră pune un foarte mare accent pe educaţia tinerei generaţii, dar sunt dificultăţi în privinţa integrării romilor nomazi.

74 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România pune accent pe educaţia tinerilor, dar are dificultăţi în integrarea romilor nomazi

Băsescu: România pune accent pe educaţia tinerilor, dar are dificultăţi în integrarea romilor nomazi (Iamgine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, în timpul întrevederii s-a discutat şi despre situaţia europeană a minorităţii rome.

"Referindu-se la eforturile pe care România le face pentru integrarea acestei comunităţi, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre faptul că ţara noastră pune un foarte mare accent pe educaţia tinerei generaţii, dar a subliniat dificultăţile pe care le întâmpinăm în privinţa integrării romilor nomazi", se menţionează în comuncatul Admministraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, şeful statului a vorbit despre faptul că în România o parte importantă a comunităţii rome este bine integrată şi a pledat pentru crearea unui plan de acţiune european dedicat integrării romilor.

Astris Thors, înaltul comisar al OSCE a subliniat faptul Uniunea Europenă trebuie să lupte cu tendinţele de stigmatizare a populaţiei rome şi, în acest sens, să direcţioneze fonduri europene spre educaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici