Băsescu: Sper ca în iunie să se decidă intrarea în Schengen cu aeroporturile şi porturile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Iaşi, că speră ca în iunie să se ia decizia intrării României în Schengen cu aeroporturile şi porturile, iar în anul 2015 să se producă intrarea şi cu forţele terestre.

433 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sper ca în iunie să se decidă intrarea în Schengen cu aeroporturile şi porturile

Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele a spus, la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Iaşi, că România este membră UE, însă integrarea nu s-a încheiat.

”Efortul de integrare nu este mic şi nici nu e întotdeauna cu succes”, a continuat şeful statului.

El a spus că, pe termen mediu, România trebuie să facă şi paşii următori în procesul de integrare europeană, respectiv intrarea în spaţiul Schengen şi adoptarea monedei euro.

”Şi cu una şi cu alta nu suntem foarte departe, dar nu reuşim să ajungem exact acolo unde vrem. Sper ca anul acesta, mai precis în iunie, să se stabilească intrarea în Schengen pe prima fază, cu aeroporturile şi cu porturile, iar în 2015 să se producă intrarea şi cu frontierele terestre”, a precizat preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici