Băsescu susţine impozitarea terenurilor nelucrate cu o sumă cel puţin egală cu subvenţia primită

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că susţine introducerea unui impozit pe terenurile nelucrate, care să fie cel puţin la nivelul subvenţiei de 100 de euro/hectar primită conform regulilor Uniunii Europene.

48 afișări
Imaginea articolului Băsescu susţine impozitarea terenurilor nelucrate cu o sumă cel puţin egală cu subvenţia primită

Băsescu susţine impozitarea terenurilor nelucrate cu o sumă cel puţin egală cu subvenţia primită (Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Anul acesta nu s-au lucrat trei milioane de hectare, 2,8 milioane. Sigur, s-a încercat de la nivelul Guvernului o stimulare a arendării sau vânzării pământului prin asigurarea acelei rente viagere. Este evident că nu e suficient. Mai avem o mare problemă în stimularea consolidării pământului de când se plătesc subvenţii. Conform regulilor UE, indiferent că îl lucrezi sau nu, subvenţia de 100 de euro la hectar se primeşte", a declarat preşedintele Traian Băsescu, la Conferinţa "Parteneriat pentru creştere economică în 2011", organizată de "Ziarul Financiar" şi Consiliul Investitorilor Străini.

El a adăugat că trebuie găsită o soluţie pentru vânzarea sau arendarea de către proprietari a terenurilor de 3-5 hectare, apreciind că a lăsa nelucrate trei milioane de hectare este "aproape o lovitură dată propriei economii".

"Este una din marile probleme. Eu mă îndrept, în discuţiile cu Cabinetul, stimulez ideea unei impozitări pentru pământurile nelucrate cel puţin la nivelul subvenţiei. Nu lucrezi pământul, îţi dau subvenţia, dar ai de plătit un impozit mai mare decât subvenţia. Acum este aproape convenabil să nu lucrezi pământul şi să primeşti o sută de euro pentru fiecare hectar de la Uniunea Europeană. Este aproape convenabil", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici