Băsescu: Vulpoiu se înscrie în rândul eroilor care şi-au dat viaţa servind sub drapelul naţional

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a plutonierului-major Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu, căzut la datorie duminică, în timpul unei misiuni de patrulă în Afganistan, menţionând că acesta şi-a servit ţara cu devotament şi curaj.

411 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vulpoiu se înscrie în rândul eroilor care şi-au dat viaţa servind sub drapelul naţional

Traian Basescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am aflat cu durere, azi-dimineaţă, vestea încetării din viaţă a plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu, în timpul unei misiuni de patrulă desfăşurată duminică, 30 martie a.c, în Afganistan. Plutonierul-major Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu şi-a servit ţara cu devotament şi curaj înscriindu-se, astfel, în rândul eroilor care, cu onoare, şi-au dat viaţa servind sub drapelul naţional", se arată în mesajul de condoleanţe al preşedintelui Traian Băsescu, citat într-un comunicat al Preşedinţiei.

Şeful statului îşi exprimă solidaritatea cu familia "eroului Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu".

"În aceste momente de tristeţe, îmi exprim solidaritatea cu familia eroului Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu şi transmit sincerele mele condoleanţe. Transmit, de asemenea, multă sănătate militarilor răniţi în aceeaşi misiune de patrulă şi doresc să le asigur pe familiile acestora că militarii vor primi cele mai bune îngrijiri medicale", afirmă Băsescu.

Militarul român care şi-a pierdut viaţa, duminică dimineaţă, este plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu, care avea 41 de ani, era angajat al MApN din 2001, era căsătorit şi avea un copil, informează MApN, precizând că acesta a mai participat la 6 misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

"Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi, în Afganistan, în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă", informează MApN.

Ministerul precizează că plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, era căsătorit şi avea un copil. Vulpoiu mai participat la şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici