Berca: Apariţia numelui meu în cazul Sterling a fost o eroare

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că apariţia numelui său în plângerea făcută la Parchet în cazul Sterling de către fostul premier Emil Boc a fost o eroare, iar lucrurile s-au lămurit.

80 afișări
Imaginea articolului Berca: Apariţia numelui meu în cazul Sterling a fost o eroare

Gabriel Berca (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Gabriel Berca a afirmat că nu este anchetat în niciun dosar, răspunzând astfel unei întrebări adresate de moderatori.

În ce priveşte apariţia numelui său într-o plângere făcută de Emil Boc la Parchet în cazul Sterling, Gabriel Berca a precizat că a fost o eroare nominalizarea sa.

"Da, dintr-o eroare, şi verificările s-au făcut. Din punctul de vedere al Secretariatului General al Guvernului problema s-a închis. N-am fost niciodată chemat pe această temă şi nici nu e cazul să mă cheme pentru că, repet, situaţia este foarte simplă şi era o chestiune procedurală care a fost foarte repede clarificată", a mai spus ministrul Administraţiei şi Internelor la "După 20 de ani".

Raportul Corpului de Control al primului ministru din perioada mandatului lui Emil Boc privind modul în care au fost respectate prevederile legale la încheierea şi derularea contractului de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia dintre Agenţia Naţională pentru Resursele Minerale şi Sterling Resources Ltd., precum şi a actelor adiţionale la acestea şi modul în care au fost iniţiate, avizate şi adoptate actele normative de aprobare a acestora îi indica drept responsabili pe Gabriel Berca, fost secretarul general al Guvernului şi pe Cătălin Doica, fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor.

În iulie 2009, Guvernul Emil Boc a sesizat Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legalitatea contractului Sterling.

"Persoanele responsabile sunt indicate a fi, pe diferite aspecte, cei trei foşti preşedinţi ai ANRM, fostul şef al Secretariatului General al Guvernului Gabriel Berca, pentru modul în care actul adiţional a fost introdus şi aprobat în şedinţa Guvernului, şi un fost secretar de stat de la Ministerul Finanţelor, Cătălin Doică, pentru cum s-a semnat de către reprezentantul Ministerului Finanţelor fără să aibă delegare de competenţe", potrivit actelor depuse atunci de Executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici