Bercea Mondial, despre cum a obţinut permisul de conducere: Am mituit, dar nu mai ţin minte pe cine

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a deschis marţi un dosar în care efectuează cercetări cu privire la modul de dobândire a permisului de conducere de către Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, potrivit unui comunicat de presă.

75 afișări
Imaginea articolului Bercea Mondial, despre cum a obţinut permisul de conducere: Am mituit, dar nu mai ţin minte pe cine

Bercea Mondial, despre cum a obţinut permisul de conducere: Am mituit, dar nu mai ţin minte pe cine (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Deschiderea acestui dosar survine după ce Gândul a publicat mai multe articole în care a dezbătut acest subiect.

Potrivit comunicatului, Bercea Mondial a obţinut permisul de conducere în 1990 la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt. Potrivit legislaţiei din România, o persoană care nu ştie carte nu poate obţine permis de conducere. Adus la Parchet pentru a da declaraţie în dosarul în care este cercetat pentru tentativă de omor, Bercea i-a spus procurorului de caz că nu ştie să scrie. În acel moment, procurorul Eugen Iacobescu l-a întrebat cum a obţinut atunci permis de conducere.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că Bercea a răspuns simplu: "Am mituit". Întrebat cui a dat mită, interlopul a declarat nonşalant că nu îşi aminteşte cui anume. E drept, au trecut 21 de ani de atunci.

Dosarul deschis acum de procurori are foarte puţine şanse de reuşită şi aceasta pentru că faptele de dare şi, respectiv, luare de mită s-au prescris.

Nici demersul făcut de procurori la Poliţie nu a avut mai mult succes. S-a solicitat dosarul personal de obţinere a permisului auto al lui Bercea Mondial. Potrivit legii, aceste acte sunt păstrate cinci ani, după care sunt date la topit. Poliţia a comunicat Parchetului că dosarului în cauză nu mai există. În aceste condiţii, procurorii vor merge pe o altă pista. Ei au cerut Poliţiei să le comunice situaţia sancţiunilor privind încălcarea legislaţiei rutiere de către Bercea Mondial. Se pare că acestea sunt destul de multe dar s-au lăsat doar cu sancţiuni pecuniare pentru interolop, nu s-a ajuns niciodată măcar până la suspendarea permisului auto.

Faptul că interlopul nu ştie să citească a ieşit la iveală zilele acestea, când a trebuit să dea declaraţii la Parchet şi în faţa instanţei de judecată. În faţa procurorului de caz, Eugen Iacobescu, Bercea s-a lăudat că el, spre deosebire de "intelectuali", este un om deştept pentru că a reuşit să facă milioane de euro fără carte, în timp ce oamenii cu facultate nu sunt în stare de nimic. De asemenea, în faţa instanţei de judecată, a luat declaraţia consemnată de grefier şi nu a ştiut ce să facă cu ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici