Biden: Cea mai importantă valoare - societate transparentă, în care corupţia e considerată duşman

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, miercuri, în discursul de final al vizitei în România, că cea mai importantă valoare a ţărilor din UE şi NATO este societatea transparentă, liberă, în care corupţia e considerată un duşman, guvernul e echitabil şi cinstit, toţi sunt trataţi cu demnitate.

281 afișări
Imaginea articolului Biden: Cea mai importantă valoare - societate transparentă, în care corupţia e considerată duşman

Joe Biden (Imagine: Bogdan iordache-Mediafax Foto)

”Ne dăm seama că există diferenţe politice, dar ceea ce îi leagă pe toţi românii este că toţi sunt pentru democraţie, pentru statul de drept”, a spus Biden.

El a mulţumit societăţii civile din România penbtru că încearcă să creeze o societate în care toţi să fie trataţi cu demnitate.

Joe Biden a spus că aşteptarea nu doar pentru poporul român, ci şi pentru poporul american, pentru popoarele europene, pentru naţiunile care fac parte din UE şi NATO este de a împărtăşi valori comune.

Valoarea cea mai importantă este o societate transparentă, liberă, în care corupţia este considerată un duşman, în care guvernul este echitabil şi cinstiti şi în care oamenii au posibilitatea să reuşească indiferent de poziţia lor în societate şi să fie trataţi cu demnitate”, a subliniat vicepreşedintele SUA.

El a menţionat că anual corupţia costă Uniunea Europeană 160 de miliarde de euro. ”Corupţia este un cancer, (...), o altă formă de tiranie”, a adăugat Biden.

Corupţia poate fi un pericol prezent nu doar pentru economia unei ţări, ci şi pentru securitatea naţională”, a continuat el.

Joe Biden a avertizat că, aşa cum s-a văzut recent, există unele ţări care exploatează corupţia pentru a putea exercita influenţe nefaste şi pentru a limita suveranitatea naţională a unor state.

”Când politicienii pot fi cumpăraţi, când tribunalele pot fi manipulate, când presa poate fi controlată, acolo veţi găsi o societate care pierde controlul asupra propriului destin”, a atras atenţia vicepreşedintele SUA, dând exemplul Ucrainei.

El a arătat că lupta împotriva corupţiei nu reprezintă doar guvernanţă bună, ci şi posibilitatea de autoapărare, care garantează suveranitatea naţională.

Joe Biden a insistat asupra faptului că guvernele trebuie să fie puternice şi să lupte împotriva corupţiei, subliniind că, atât timp cât România merge pe acest drum, nu va fi singură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici