Bilanţ Patriarhie: Peste 60.000 de pelerini în primele trei zile, 120 au primit îngrijiri medicale

Peste 60.000 de oameni s-au închinat la moaştele aduse la Catedrala Patriarhală, în primele trei zile ale pelerinajului prilejuit de sărbătoarea Sfântului Dimitrie, 120 dintre ei primind îngrijiri medicale, vineri, însă nimeni nu a necesitat internare, potrivit Patriarhiei Române.

166 afișări
Imaginea articolului Bilanţ Patriarhie: Peste 60.000 de pelerini în primele trei zile, 120 au primit îngrijiri medicale

Bilanţ Patriarhie: Peste 60.000 de pelerini în primele trei zile, 120 au primit îngrijiri medicale (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Parohia Sfinţii Români din Bucureşti şi parohii din judeţul Ilfov au oferit pelerinilor, vineri, peste 8.000 de porţii de mâncare gătită (peşte, sarmale de post, apă plată etc.). În timpul nopţii, oamenii vor primi ceai cald.

Asistenţa medicală la pelerinaj este asigurată de SMURD, Crucea Roşie şi MEDAS. La serviciul de asistenţă medicală s-au prezentat, vineri, 120 de pelerini, care au acuzat hipertensiune şi lipotimii, însă nu a fost nevoie de transportare la spital.

Ordinea la pelerinaj este asigurată zilnic de 200 de jandarmi.

Sâmbătă, cea mai importantă zi a pelerinajului, este sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor. La ora 9.30, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de ierarhi ortodocşi din ţară şi străinătate, pe podiumul din incinta Patriarhiei Române, iar la ora 18.00, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei va avea loc etapa finală a celei de a cincea ediţii a concursului coral naţional de muzică bisericească "Lăudaţi pe Domnul", organizat de Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române.

Credincioşii pot veni la Patriarhie, pentru a se închina la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Cuviosului Dimitrie cel Nou şi Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, până marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici