Biserica Angliei aprobă binecuvântările, dar nu şi căsătoria, pentru cuplurile de acelaşi sex

Preoţii Bisericii Angliei vor putea binecuvânta cuplurile de acelaşi sex, ceea ce reprezintă o schimbare profundă în poziţia bisericii faţă de homosexualitate.

383 afișări
Imaginea articolului Biserica Angliei aprobă binecuvântările, dar nu şi căsătoria, pentru cuplurile de acelaşi sex

După o dezbatere care a durat mai mult de 8 ore, Sinodul general al Bisericii Angliei a votat cu 250 de voturi faţă de 181 propunerea care pune capăt unor ani de diviziuni dureroase şi dezacorduri cu privire la sexualitate, relatează The Guardian.

Sinodul a convenit, de asemenea, că biserica îşi va cere scuze pentru răul pe care l-a cauzat persoanelor LGBTQ+.

Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury, şi Stephen Cottrell, arhiepiscopul de York, au declarat că speră ca decizia să marcheze un "nou început" pentru Biserica Catolică, spunând: "A fost un drum lung pentru a ajunge în acest punct".

"Biserica continuă să aibă divergenţe profunde cu privire la aceste chestiuni care merg în inima identităţii noastre umane. În calitate de arhiepiscopi, ne angajăm să respectăm conştiinţa celor pentru care acest lucru merge prea departe şi să ne asigurăm că aceştia au toate asigurările de care au nevoie pentru a menţine unitatea bisericii pe măsură ce această conversaţie continuă", au spus ei.

Sarah Mullally, episcopul de Londra, care a condus dezbaterea, a declarat: "Este un moment de speranţă pentru biserică".

Steven Croft, episcopul de Oxford, care susţine egalitatea în materie de căsătorie, a declarat că votul a fost un "pas semnificativ şi istoric".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici