Blaga îl critică pe David pentru că nu a continuat reducerea angajaţiilor din serviciile secrete MAI

Vasile Blaga îl critică pe succesorul său la şefia Ministerului de Interne în timpul Guvernului Tăriceanu, Cristian David, care în loc să continue reducerea numărului de structuri şi angajaţi ai serviciilor secrete din MAI a triplat numărul acestora, potrivit unei telegrame a Ambasadei SUA.

32 afișări
Imaginea articolului Blaga îl critică pe David pentru că nu a continuat reducerea angajaţiilor din serviciile secrete MAI

Blaga îl critică pe David pentru că nu a continuat reducerea angajaţiilor din serviciile secrete MAI (Imagine: Bogdan Stamati/Mediafax Foto)

Întrebat despre mandatul său de ministru al Internelor în timpul Guvernului Tăriceanu, Vasile Blaga a deplâns faptul că premierul de atunci i-a nimicit eforturile de a depolitiza sistemul public românesc.

"Ştiam că sunt mulţi simpatizanţi PNL, PSD şi UDMR în birocraţie, dar i-am lăsat în pace", a spus Blaga, citat de autorul notei obţinute de Wikileaks şi publicate de revista Kamikaze.

Călin Popescu Tăriceanu şi fostul ministru Cristian David, în schimb, au "purificat" Guvernul de membri PDL, practică ce a continuat şi când s-a format coaliţia PDL-PSD, susţinea Blaga.

Acesta a mai spus că a încercat să reducă structurile serviciilor secrete ale Ministerului de Interne şi că a dat afară 1.100 de angajaţi, în timp ce succesorul său, Cristian David, a angajat apoi 2.000 de agenţi pentru serviciile secrete şi a triplat numărul structurilor în mandatul său.

Revista Kamikaze a început, duminică, să publice documente obţinute de la Wikileaks, organizaţia condusă de Julian Assange. Redactorul-şef adjunct al publicaţiei, Cătălin Prisăcariu, a anunţat public că documentele postate pe site-ul revistei reprezintă "originalele" telegramelor transmise de Ambasada americană de la Bucureşti către Washington, fără ca asupra lor să fi fost operată vreo selecţie.

Reprezentantul Kamikaze a anunţat, săptămâna trecută, că deţine integral documentele Wikileaks legate de România, afirmând că a intrat în posesia lor prin intermediul Centrului Român pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI), al cărui membru este, care a încheiat un parteneriat cu organizaţia condusă de Assange.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici