Blaga: Nu am discutat în Guvern de ajutoare pentru sinistraţi, nu am avut încă situaţii excepţionale

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, joi, că Executivul nu a discutat încă despre posibilitatea despăgubirii sinistraţilor în urma recentelor inundaţii, menţionând că vor trebui făcute evaluări şi că până acum nu au fost situaţii "cu totul excepţionale".

11 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu am discutat în Guvern de ajutoare pentru sinistraţi, nu am avut încă situaţii excepţionale

Blaga: Nu am discutat în Guvern de ajutoare pentru sinistraţi, nu am avut încă situaţii excepţionale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat dacă s-a discutat în Guvern posibilitatea oferirii unui ajutor sinistraţilor în urma inundaţiilor din ultima perioadă, ministrul PDL a spus că nu s-a discutat la nivelul Executivului acest lucru, precizând însă că se va face o evaluare.

"Nu s-a discutat până în acest moment acest lucru. Va trebui să avem o evaluare clară a pagubelor, pentru că, până la urmă, nu am avut revărsări de râuri în zilele acestea, ci căderi masive de apă, ploi abundente, desigur, pentru un timp scurt, au produs multe neplăceri într-o zonă sau alta. Şi, din păcate, avem şi trei victime, o femeie în Alba şi doi cetăţeni care nu au vrut să asculte forţele de ordine şi au forţat, au trecut cu maşina, deşi li s-a interzis acest lucru şi dânşii au decedat în Cluj", a spus Blaga.

El a menţionat că evaluările Ministerului Administraţiei şi Internelor trebuie "făcute cu foarte multă atenţie", pentru a se stabili "unde se impun ajutoare", analizele urmând să fie făcute "în special în administraţiile publice locale care desfăşoară activităţi în continuare pentru ajutorarea cetăţenilor".

"Pe de altă parte, evacuările de populaţie s-au făcut pe termen foarte scurt, trei-patru ore, până când a trecut viitura. Deci nu avem decât 115 persoane, mai erau azi dimineaţă (joi - n.r.), care aveau în special domiciliul la rude, nu acasă. Nu am avut încă situaţii cu totul excepţionale", a conchis Blaga.

Numărul judeţelor afectate de inundaţii şi ploi a scăzut la zece, în cursul nopţii de miercuri spre joi, 147 de persoane fiind, în continuare, evacuate din locuinţe sau gospodării, dintre care cele mai multe în judeţul Arad, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Judeţele afectate în continuare de inundaţii sunt Alba, Arad, Botoşani, Cluj, Dolj, Iaşi, Neamţ, Sălaj, Suceava şi Vrancea, unde mai sunt evacuate 147 de persoane, potrivit situaţiei la nivel naţional până joi la ora 9.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici