Blaga: Pe 27 martie 2011, România intra în spaţiul Schengen

Ministrul Administraţiei, Vasile Blaga, a spus, vineri, la Galaţi, că le promite românilor că în 27 martie anul viitor ţara noastră va intra în spaţiul Schengen şi că România va încerca, printr-un plan de măsuri prioritare, să îndeplinească toate condiţiile de aderare încă din decembrie 2010.

304 afișări
Imaginea articolului Blaga: Pe 27 martie 2011, România intra în spaţiul Schengen

Blaga: Pe 27 martie 2011, România intra în spaţiul Schengen (Imagine: Bogdan_Stamatin/Mediafax Foto)

"Promit românilor că în 27 martie anul viitor vom intra în spaţiul Schengen. Am dat dispoziţie ca planul de măsuri Schengen să fie transformat într-un plan de măsuri prioritare, astfel încât România să-şi să poată îndeplini criteriile de aderare nu la 27 martie 2011, ci la 31 decembrie 2010", a spus Vasile Blaga.

Referitor la securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, ministrul Administraţiei şi Internelor a spus că acest lucru nu va însemna o barieră peste Prut.

"Am un mesaj către fraţii noştri din Republica Moldova: securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, de 2.070 de kilometri, nu înseamnă o barieră peste Prut. Vom aveam o securizare şi un control deosebite pe toate frontierele externe şi pe Prut, dar în acelaşi timp am reuşit să dăm acordul privind micul trafic de frontieră", a precizat Blaga.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, s-a aflat, vineri, la Galaţi, la Şantierul Naval Damen, unde a avut loc ceremonia de lansare la apă a unei navei maritime de supraveghere care va intra în dotarea Poliţiei de Frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici