Blaga: Poliţiştii trebuie să-şi facă datoria, pentru că altfel vor suporta rigorile legii

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri dimineaţă, că liderii sindicali care au anunţat protestele poliţiştilor nu cunosc Statutul poliţiştilor şi a afirmat că aceştia trebuie să-şi facă datoria, pentru că altfel vor suporta rigorile legii.

28 afișări
Imaginea articolului Blaga: Poliţiştii trebuie să-şi facă datoria, pentru că altfel vor suporta rigorile legii

Blaga: Poliţiştii trebuie să-şi facă datoria, pentru că altfel vor suporta rigorile legii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Am văzut unele poziţii ale unor lideri sindicali. Eu le spun un lucru foarte clar: unii dintre ei, şi asta mă doare, nu cunosc Statutul Poliţistului. Eu le recomand să citească cu foarte multă atenţie Statutul Poliţistului, pentru că aici nu putem vorbi nici de grevă, nici de 75 la sută, nici de 25 la sută. Ei trebuie să-şi facă datoria, pentru că altfel vor suporta rigorile legii", a declarat Vasile Blaga.

El a ţinut să precizeze că MAI respectă "întru totul", în cazul unor conflicte de muncă, respectarea legii.

Preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că poliţiştii îşi reduc activitatea, începând de luni nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia, pentru că sunt plătiţi doar 75 la sută, astfel că îşi vor limita activitatea la 75 la sută.

În replică, Inspectoratul General al Poliţiei Române a spus într-un comunicat că serviciul poliţienesc are caracter permanent şi obligatoriu, poliţistului îi este interzis să declare sau să participe la greve, iar nemulţumirile şi le pot exprima în timpul liber, conform prevederilor legale.

Ulterior, "Pro Lex" a recomandat membrilor săi să nu mai efectueze ore suplimentare, fără dispoziţia scrisă a şefului unităţii, şi să nu mai contribuie financiar la acoperirea deficitului de logistică a structurii de poliţie la care sunt angajaţi şi ameninţă cu proteste dacă se recurge la concediu fără plată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici