Blejnar despre acuzaţiile fostei şefe a Vămii Ploieşti: Nefondate, fără legătură cu realitatea

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că acuzaţiile fostei şefe a Vămii Ploieşti Diana Severin sunt "nefondate şi nu au legătură cu realitatea".

30 afișări
Imaginea articolului Blejnar despre acuzaţiile fostei şefe a Vămii Ploieşti: Nefondate, fără legătură cu realitatea

Blejnar despre acuzaţiile fostei şefe a Vămii Ploieşti: Nefondate, fără legătură cu realitatea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu răspund la astfel de acuzaţii care sunt nefondate şi nu au legătură cu realitatea. Dacă dumneaiei are elemente prin care îşi poate susţine afirmaţiile este liberă să urmeze toate demersurile legale. Principa mea preocupare în această perioadă este să asigur o implementare perfectă a declaraţiei unice (privind plata contribuţiilor şi a impozitului pe venit, n.r.)", a afirmat Blejnar.

Fostul director al Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin susţine că Blejnar este "regina" de pe tabla de şah a corupţiei din vămi şi că în 2009 un apropiat al acestuia i-a solicitat demisia din funcţia de şef al Vămii Ploieşti pentru că nu a luat "şpagă" şi nu a dat mai departe.

Diana Severin, care a fost şef al Vămii Ploieşti între 25 mai 2009 şi 25 mai 2010, cu o întrerupere de o lună, între 15 iulie şi 13 august 13 august 2009, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că în iulie 2009 un apropiat al lui Sorin Blejnar, respectiv Ştefăniţă Prisăcaru, la acea vreme şeful Compartimentului Verificări Interne din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, ar fi chemat-o la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu ea nu la sediul ANV, aşa cum stabiliseră iniţial, ci la un restaurant din magazinul Unirea, Prisăcaru cerându-i demisia din funcţia de şef al Biroului Vamal Ploieşti.

"Mi-a spus că nu corespund cerinţelor ANAF, că nu am luat şpagă şi nu am dat mai departe. Mi-a cerut să-mi dau demisia, spunându-mi că e cea mai aşteptată demisie, Blejnar o aşteaptă, întrucât există un înlocuitor al mei care a plecat deja spre Ploieşti. În aceeaşi discuţie domnul Prisăcaru mi-a mai povestit că, cu o seară înainte, a fost la Ploieşti, unde a dejucat un accident de maşină care urma să mi se întâmple", a declarat Diana Severin.

Aceasta a adăugat că atunci când a realizat ce i se poate întâmpla a demisionat din funcţie şi că, ulterior demisiei, ar fi mers la Sorin Blejnar şi i-ar spus despre demisia sa, iar Blejnar i-ar fi răspuns: "Păi dacă nu ai cotizat!".

Întrebată cine este regina corupţiei din vămi, Diana Severin a răspuns: "După ceea ce mi s-a întâmplat, în urma afirmaţiilor lui Blejnar şi ale lui Prisăcaru, consider că Blejnar este regina".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici