Bloggăriţa culinară Veronika Belotserkovskaia, acuzată pentru criticarea trupelor ruse. A fost căsătorită cu un oligarh

Belotserkovskaia este prima persoană urmărită penal în temeiul noii legi privind „ştirile false care discreditează forţele armate” la Moscova şi riscă 15 ani de închisoare, fiind deja în străinătate.

649 afișări
Imaginea articolului Bloggăriţa culinară Veronika Belotserkovskaia, acuzată pentru criticarea trupelor ruse. A fost căsătorită cu un oligarh

Bloggăriţa culinară Veronika Belotserkovskaia, acuzată pentru criticarea trupelor ruse. A fost căsătorită cu un oligarh

Veronika Belotserkovskaia, redactor la Sobaka.ru, prezentă pe Instagram sub pseudonimul Belonika, este acuzată că a difuzat „informaţii false cu bună ştiinţă despre acţiunile forţelor armate ruse”.

Blonda în vârstă de 51 de ani este urmărită pe Instagram de 900.000 de urmăritori. S-a născut la Odesa, dar, conform altor surse, este din Sankt Petersburg. Căsătorită până în 2017 cu oligarhul şi bancherul rus Boris Belotserkovski, femeia de afaceri riscă acum o amendă de 3 milioane de ruble până la 15 ani de închisoare.

Informaţiile răspândite pe reţeaua de socializare în martie 2022 sunt vizate de anchetatorii ruşi, pe motiv că acesta „conţineau în mod deliberat informaţii false despre forţele armate ale Federaţiei Ruse în timpul operaţiunii speciale” din Ucraina, a explicat Comisia de Investigaţii Rusă. În acest fel, femeia „a discreditat autorităţile statului şi forţele armate ale Federaţiei Ruse”.

Se află în Franţa

Printre postări despre homari şi alte preparate gustoase, femeia furnoizează imagini cu bebeluşi abandonaţi şi comentarii despre război: „Cum este posibil să luăm ostatic creierul unei întregi naţiuni, într-un timp atât de scurt?”, scrie Veronika.

Pentru justiţia rusă, aceste cuvinte „au răspândit ştiri flagrant false despre utilizarea forţelor armate ruse în distrugerea oraşelor şi a populaţiei civile din Ucraina, inclusiv a copiilor, în timpul implementării operaţiunii militare speciale pe teritoriul menţionat mai sus”.

Acuzată că este un terorist periculos, Belotserkovskaia, care se află în prezent în Franţa, a răspuns cu ironie pe Instagram: „S-a declarat oficial că sunt o persoană decentă”.

Potrivit sondajelor oficiale, ruşii care condamnă războiul sunt cel puţin un sfert.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici