Boc a evitat să meargă în centrul localităţii Săuceşti, dar spune că a stat "de poveşti" cu localnicii

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că a fost în localitatea Săuceşti, din judeţul Bacău, unde a "stat de poveşti" cu aproximativ o sută de localnici, iar la insistenţele ziariştilor privind motivele pentru care nu a ajuns în centrul comunei el le-a spus acestora că nu îi fac ei programul.

50 afișări
Imaginea articolului Boc a evitat să meargă în centrul localităţii Săuceşti, dar spune că a stat "de poveşti" cu localnicii

Boc a evitat să meargă în centrul localităţii Săuceşti, dar spune că a stat "de poveşti" cu localnicii (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Întrebat de ce nu a mai mers la Săuceşti, Emil Boc a răspuns că a fost în localitate şi că a "stat de poveşti" cu aproximativ o sută de oameni de acolo.

La insistenţele ziariştilor, care l-au întrebat de ce nu a mers la oamenii care îl aşteptau în centrul comunei, în faţa primăriei, premierul a răspuns: "Nu-mi faceţi dumneavoastră programul".

Boc a făcut aceste declaraţii în localitatea Bogdan Vodă din judeţul Bacău.

Premierul era aşteptat, vineri, la Primăria comunei Săuceşti, localitate grav afectată de inundaţii, însă nu a mai ajuns. În faţa primăriei, zeci de localnici au protestat, vineri, şi s-au certat cu autorităţile locale, pe care le-au acuzat că nu au făcut nimic pentru a evita situaţia în care s-a ajuns. La un moment dat, protestatarii au turnat apă pe viceprimarul localităţii, Irina Lepădatu.

Oamenii spun că, deşi localitatea a mai fost inundată şi în 2008, autorităţile nu au consolidat digul. La un moment dat, ei au început să scandeze "Noi vrem dig".

Ei spuneau că dacă premierul va veni la Săuceşti îl vor primi cu "apă şi mâl".

Autorităţile locale au început, vineri dimineaţă, la ora 6.00, evacuarea tuturor celor 2.100 de locuitori ai comunei Săuceşti, după ce debitul Siretului a depăşit maximul istoric înregistrat în 2008, de 2.676 metri cubi pe secundă, înregistrând 2.887 metri cubi pe secundă, iar digul ridicat de la începutul săptămânii pentru protejarea localităţii a cedat sub presiunea apei.

Peste 200 de familii din localitatea băcăuană Săuceşti au fost evacuate încă de joi seară din calea apelor Siretului, unii dintre localnici refuzând însă să plece din case de teama hoţilor.

Localitatea băcăuană Săuceşti s-a confruntat cu inundaţii puternice şi la sfârşitul lunii iulie 2008, când aproape toate casele din Săuceşti şi Schineni, aparţinând comunei Săuceşti, au fost inundate, iar 2.173 de persoane din comnele Săuceşti şi Letea Veche au fost evacuate, după ce apele Siretului s-au revărsat peste gospodăriile lor. Atunci, cota de pericol a fost depăşită cu aproape un metru în zona respectivă, iar debitul râului a atins maximul de 2.676 metri cubi pe secundă. La vremea respectivă, autorităţile promiseseră că vor construit în zonă un dig, licitaţia a fost contestată, iar lucrările nu au mai început.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici