Boc: Bugetul pe 2012 se va întinde atât cât permite plapuma. Şansele unei reduceri a CAS sunt mici

Bugetul pentru anul viitor se va întinde "atât cât permite plapuma" şi va include politici raţionale, fiind foarte puţine şanse pentru o reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, în timp ce o majorare a salariilor pentru bugetari va depinde de creşterea economică, a declarat premierul Emil Boc.

257 afișări
Imaginea articolului Boc: Bugetul pe 2012 se va întinde atât cât permite plapuma. Şansele unei reduceri a CAS sunt mici

Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Bugetul pentru 2012 se va întinde atât cât ne va permite plapuma. România nu îşi poate permite derapaje populiste şi nu are voie să rişte nimic, pentru a nu ajunge în situaţia Greciei. Trebuie pornit de la politici extrem de echilibrate şi raţonale", a spus Boc vineri seara, la postul public de televiziune.

Întrebat dacă în aceste condiţii pot exista aşteptări pentru reducerea contribuţiilor sociale anul viitor, şeful Guvernului a arătat că, la acest moment, şansele ca o astfel de măsură să fie luată în calcul în construcţia bugetară sunt foarte puţine.

El a arătat de asemenea că o majorare a salariilor în sectorul bugetar va depinde de nivelul creşterii economice.

Premierul a declarat anterior, referindu-se la prognozele privind creşterile economice, că "renii lui Moş Crăciun nu aduc în sanie veşti bune pentru Europa", astfel că România trebuie să se împrumute cât mai puţin şi să investească banii în locuri de muncă.

Boc a spus că România va trebui să rămână în 2012 extrem de prudentă, să îşi facă un buget echilibrat şi să se împrumute cât mai puţin, în condiţiile în care toate prognozele de creştere economică la nivelul UE au fost revizuite în scădere pentru anul viitor.

Pentru acest an, guvernul şi FMI mizează pe o creştere economică de 1,5%. Estimarea actuală pentru creşterea de anul viitor este de 3,5-4%.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat însă recent pentru MEDIAFAX că FMI va revizui la circa 2% prognoza de creştere economică a României de anul viitor, noua proiecţie fiind la jumătate faţă de estimarea actuală, în condiţiile în care riscurile de contagiune de pe plan extern s-au amplificat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici