Boc cere miniştrilor soluţii de reducere a salariilor în companii de stat, peste contractul colectiv

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor să găsească soluţii de reducere a salariilor în companii de stat, spunând că are informaţii că nivelul remuneraţiei este foarte mare în unele astfel de firme, şi a făcut referire directă la Poşta Română, cerându-i ministrului Comunicaţiilor să intervină.

1365 afișări
Imaginea articolului Boc cere miniştrilor soluţii de reducere a salariilor în companii de stat, peste contractul colectiv

Boc cere miniştrilor soluţii de reducere a salariilor în companii de stat, peste contractul colectiv (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Premierul i-a spus ministrului Comunicaţiilor că a văzut că în Poşta Română sunt salarii foarte mari, în condiţiile în care bugetul nu permite, de exemplu, plata salariilor pentru toţi poliţiştii. Ministrul i-a răspuns însă că nu are cum să intervină, deoarece salariile au fost reglementate prin contractul colectiv de muncă", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

Şeful Guvernului a cerut însă membrilor Cabinetului să găsească soluţii pentru astfel de cazuri, spunându-le: "De aia sunteţi miniştri, să rezolvaţi problemele".

Ministrul Comunicaţiilor l-a asigurat că are deja un proiect pregătit pentru Poşta Română, care prevede desfiinţarea mai multor posturi de conducere din cadrul companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici