Boc: Cererea către Fondul UE trebuie depusă în cel mult zece săptămâni de la data de 23 iunie

Premierul Emil Boc a declarat duminică în localitatea suceveană Zamostea, că cererea României către Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene trebuie depusă cel mai târziu în zece săptămâni de la data de 23 iunie, când s-au produs primele inundaţii.

15 afișări
Imaginea articolului Boc: Cererea către Fondul UE trebuie depusă în cel mult zece săptămâni de la data de 23 iunie

Boc: Cererea către Fondul UE trebuie depusă în cel mult zece săptămâni de la data de 23 iunie (Imagine: Dumitru_Matiu/Mediafax Foto)

Boc a spus că speră ca în două-trei săptămâni să fie finalizată evaluarea pagubelor în toate judeţele afectate de inundaţii, adăugând că mai speră ca această solicitare către Fondul de Solidaritate al UE să fie depusă într-un termen mai scurt decât cel de zece săptămâni.

În acest context, premierul Emil Boc a precizat că se bazează pe experienţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care la inundaţiile din 2008 a reuşit să acceseze bani de la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Boc a adăugat că suma maximă pe care o poate accesa România de la acest fond este de maximum 75 de milioane de euro.

Premierul Emil Boc declara, cu o zi în urmă, la Galaţi, unde a participat la şedinţa Comitetului pentru situaţii de urgenţă, că în prezent se lucrează la argumentarea cererii pentru obţinerea unui sprijin financiar din Fondul de Solidaritate al UE şi că, în acest sens a solicitat prefecţilor să inventarieze pagubele produse de inundaţiile puternice din ultima perioadă.

Cel mai grav afectate de inundaţiile puternice, ca urmare a revărsării apelor, au fost judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici