Boc despre acţiunile anunţate de sindicate: Proteste au loc în orice societate democratică

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Iaşi, referitor la acţiunile sindicale anunţate, că proteste sindicale au loc în orice societate democratică şi că Guvernul nu a vrut să impună măsuri dure de reformă, iar dacă ar fi existat resursele financiare necesare nemulţumirile puteau fi rezolvate.

44 afișări
Imaginea articolului Boc despre acţiunile anunţate de sindicate: Proteste au loc în orice societate democratică

Boc despre acţiunile anunţate de sindicate: Proteste au loc în orice societate democratică (Imagine: Dumitru matiu/Mediafax Foto)

Emil Boc a spus, la Iaşi, întrebat ce părere are despre protestele sindicale care se anunţă în perioada următoare, că în orice societate democratică acestea există şi că deşi Guvernul putea fi populist, nu a făcut-o, pentru că, din punct de vedere economic, nu există alternativă.

"În orice societate democratică există astfel de proteste. Nu e o dorinţă a mea sau a Guvernului să luăm măsuri dure, dar nu avem alternativă. Puteam fi populişti şi să mergem doar pe consum. Însă trebuie să plătim salariile şi pensiile, în condiţiile în care nu mai avem creştere economică de opt la sută, cum s-a întâmplat în 2008", a spus premierul.

Emil Boc a susţinut că dacă ar fi existat resursele financiare necesare nemulţumirile oamenilor ar fi fost rezolvate.

De asemenea, premierul a afirmat că toate costurile politice au fost asumate şi că rezultatele vor apărea în anii următori, când "se pregăteşte o creştere economică sănătoasă a României".

"E simplu să dai cinci miliarde de euro la pensii, dar în acest caz să nu ne întrebe nimeni de ce nu mai facem investiţii. Trebuie să alegem ce vrem, consum sau măsuri aspre, dar apoi să avem resurse să ne întreţinem singuri, fără împrumuturi", a mai afirmat premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici