Boc: Drepturile materiale ale revoluţionarilor, alocate prioritar familiilor cu decedaţi sau răniţi

Drepturile materiale destinate revoluţionarilor trebuie repartizate în funcţie de resursele bugetare disponibile şi acordate cu prioritate urmaşilor persoanelor decedate sau familiilor cu răniţi în urma Revoluţiei, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

707 afișări
Imaginea articolului Boc: Drepturile materiale ale revoluţionarilor, alocate prioritar familiilor cu decedaţi sau răniţi

Boc: Drepturile materiale ale revoluţionarilor, alocate prioritar familiilor cu decedaţi sau răniţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu spun că reparaţii materiale trebuie să aibă în continuare în primul rând cei care într-adevăr au avut victime în familie, deci cei decedaţi, urmaşii acestora şi cei răniţi, ei trebuie să aibă prioritate din partea statului. Vom face o analiză şi vom discuta cu cărţile pe masă cu toţi cei implicaţi. Reparaţii materiale trebuie asigurate în primul rând acelora care au murit în Revoluţie, celor care au răniţi în urma Revoluţiei şi, în funcţie de resursele pe care bugetul le are în continuare, să gradăm aceste drepturi, dar începând cu cei care au avut victime sau răniţi în familie", a spus Boc.

Şeful Guvernului a declarat, joi seara, la postul B1 TV, că plata stipendiilor destinate revoluţionarilor, care necesită milioane de euro anual de la buget, se mai justifică doar pentru urmaşii persoanelor decedate sau grav rănite în Revoluţia din 1989, iar problema trebuie discutată chiar dacă tema este una sensibilă.

"Avem în analiză un asemenea demers, nu este uşor, pentru că e o temă sensibilă şi grea în acelaşi timp, dar cred că, dacă vrem să fim corecţi cu bugetul ţării şi cu românii, ar trebui în primul rând să ne preocupe astăzi soarta acelora care sunt urmaşii celor decedaţi sau răniţi grav în Revoluţie. Restul, cred că deja 20 de ani sunt suficienţi şi cred că ar trebui să reintrăm în rândul lumii în privinţa drepturilor şi obligaţiilor", a spus Boc.

El a arătat că pentru aceste plăţi sunt alocate anual milioane de euro de la buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici