Boc explică parlamentarilor că proiectul legii pensiilor nu vizează măsuri de austeritate

Proiectul legii pensiilor nu vizează măsuri de austeritate, ci eliminarea unor privilegii şi a unor pensii speciale de lux pe care sistemul public nu le mai poate susţine, a declarat, luni, în Parlament, premierul Emil Boc.

50 afișări
Imaginea articolului Boc explică parlamentarilor că proiectul legii pensiilor nu vizează măsuri de austeritate

Boc explică parlamentarilor că proiectul legii pensiilor nu vizează măsuri de austeritate (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nimeni nu este vinovat că beneficiază de pensii privilegiate şi de lux, problema este că actualul sistem nu le mai poate susţine", a spus Boc, remarcând totodată că lideri ai opoziţiei "plâng" pe umerii pensionarilor ale căror venituri sunt reduse, dar susţin menţinerea inclusiv a pensiilor speciale.

Premierul a amintit totodată că raportul dintre cea mai mică şi cea mai mare pensie este de 1 la 100, între 350 lei şi 37.000 lei, într-un sistem public în care o persoană încasează lunar şi 20.000 lei, deşi cuantumul contribuţiei sociale plătit de-a lungul activităţii îi conferă dreptul la o pensie de 2.400 lei.

El a asigurat din nou că pensiile militare sub 3.000 lei nu vor fi afectate de procesul de recalculare, în timp ce pensiile care depăşesc acest nivel vor fi reduse.

Premierul a cerut Parlamentului să voteze favorabil proiectul legii pensiilor, insistând asupra faptului că documentul nu include măsuri de austeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici