Boc: Guvernul va permite angajări în instanţele supraaglomerate, dar şi CSM să reducă durata proceselor

Guvernul va suplimenta schema de personal a instanţelor supraaglomerate, inclusiv în Bucureşti, dar şi Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să găsească soluţii de deblocare a procedurilor judiciare, astfel încât durata proceselor pentru populaţie şi firme să fie redusă, afirmă premierul Boc.

351 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul va permite angajări în instanţele supraaglomerate, dar şi CSM să reducă durata proceselor

Boc: Guvernul va permite angajări în instanţele supraaglomerate, dar şi CSM să reducă durata proceselor (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a arătat, la finalul participării sale la şedinţa de joi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că procesele comerciale deschise de firme pentru constatarea stării de insolvenţă sau faliment au termene de judecată prea lungi, care ajung până la sfârşitul anului 2012.

Premierul a afirmat totodată că este nevoie de o practică unitară a instanţelor judecătoreşti în judecarea solicitărilor de drepturi salariale, explicând că Guvernul trebuie să respecte decizia instanţei, dar raportându-se şi la constrângerile fiscal-bugetare.

În timpul discuţiilor din cadrul CSM, premierul a susţinut că instanţele aplică diferit Lgea pensiilor în litigii care au acest obiect, iar preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, i-a comunicat primului-ministru că există o preocupare în sensul promovării unui recurs în interesul legii, de către procurorul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici