Boc: La Botoşani sunt 51 de locuinţe modulare; materiale de construcţii ajung de săptămâna viitoare

Premierul Emil Boc a declarat marţi, la Botoşani, după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că în acest judeţ au fost instalate 51 de locuinţe modulare, la care se vor adăuga alte 19 şi a precizat că primele materiale de construcţie vor ajunge aici săptămâna viitoare.

40 afișări
Imaginea articolului Boc: La Botoşani sunt 51 de locuinţe modulare; materiale de construcţii ajung de săptămâna viitoare

Boc: La Botoşani sunt 51 de locuinţe modulare; materiale de construcţii ajung de săptămâna viitoare (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

El a precizat că acţiunile autorităţilor în judeţul Botoşani vizează asigurarea unui acoperiş deasupra capului pentru sinistraţi, asigurarea de apă şi alimente pentru aceştia, precum şi de materiale de construcţie.

Premierul a anunţat că în Botoşani primele materiale de construcţie, din Rezerva de Stat, vor ajunge săptămâna viitoare.

El a adăugat că pentru asigurarea în continuare de materiale de construcţie Guvernul va organiza licitaţii, astfel încât acestea să fie achiziţionate la cele mai bune preţuri.

Emil Boc a subliniat însă că "statul nu va plăti reconstrucţia de case în albiile râurilor inundabile". El a precizat că le-a cerut primarilor să pună la dispoziţie terenuri în zone neinundabile.

În acest context, premierul a menţionat că în Codul Fiscal a fost menţinută TVA de 5% pentru construirea de locuinţe sociale.

Premierul a mai precizat că a cerut un inventar al şcolilor afectate de inundaţii.

De asemenea, banii alocaţi de Guvern pentru drumuri vor fi direcţionaţi cu prioritate spre judeţele afectate de inundaţii, a anunţat Boc.

Pe de altă parte, Emil Boc a atras atenţia că autorităţile trebuie să colaboreze pentru a asigura medicamentele necesare prevenirii declanşării unor epidemii în urma inundaţiilor.

Aproximativ 2.500 de locuinţe şi gospodării din judeţul Botoşani au fost inundate, săptămâna trecută, de apele râurilor Prut, Siret, Jijia, Buhai şi Miletin, iar peste 3.800 de persoane au fost evacuate şi salvate, arată un bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În total, au fost evacuate din calea apelor 3.800 de persoane. Mai mult de jumătate dintre persoanele evacuate sau salvate, 2.820, provin din municipiul Dorohoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici