Boc: Legea care combate etnobotanicele va fi o urgenţă în sesiunea parlamentară de toamnă

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Alba Iulia, la finalul întâlnirii cu prefecţii şi subprefecţii din ţară, că aceştia i-au cerut "adoptarea cât mai repede cu putinţă a legii care combate etnobotanicele", el precizând că legea va fi o urgenţă în sesiunea parlamentară din toamnă.

169 afișări
Imaginea articolului Boc: Legea care combate etnobotanicele va fi o urgenţă în sesiunea parlamentară de toamnă

Boc: Legea care combate etnobotanicele va fi o urgenţă în sesiunea parlamentară de toamnă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Emil Boc a spus că legea privind combaterea consumului de etnobotanice este în fază finală în Parlament şi va fi unul dintre proiectele legislative care vor fi dezbătute ca urgenţă în sesiunea din toamnă.

Boc a afirmat că prefecţii i-au solicitat, la întâlnirea de vineri, de la Alba Iulia, "adoptarea cât mai repede cu putinţă a legii care combate etnobotanicele".

"Din nefericire, acest fenomen în continuare este în plină desfăşurare şi va fi una din urgenţele sesiunii din această toamnă, pentru ca această lege să fie adoptată după modelul polonez, pentru a pune sub control fenomenul etnobotanicelor, pentru sănătatea copiilor noştri, pentru sănătatea familiilor noastre şi pentru noi, ca societate, de a ţine acest fenomen extrem de periculos sub control", a explicat Emil Boc.

Premierul a spus printre temele dezbătute, vineri, cu prefecţii şi subprefecţii din ţară s-au aflat aspecte practice ale actului de guvernare, priorităţi locale, naţionale, investiţii, locuri de muncă, birocraţie, simplificarea procedurilor şi urgenţe de acte normative.

Senatul a adoptat, în iunie, legea privind interzicerea produselor etnobotanice, iniţiată de Guvern, care instituie condiţii dure pentru autorizarea magazinelor şi permite autorităţilor să confişte marfa şi să suspende provizoriu activitatea neautorizată a unor comercianţi.

Senatul a fost prima Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici