Boc: Numărul contractelor de muncă încheiate confirmă afirmaţiile privind ieşirea din recesiune

Emil Boc a declarat, joi, la Ministerul Muncii, că numărul contractelor de muncă încheiate în perioada 1 mai - 1 iunie a fost de 353.339, iar totalul a depăşit maximul înregistrat în 2008, ceea ce confirmă afirmaţiile privind ieşirea din recesiune.

488 afișări
Imaginea articolului Boc: Numărul contractelor de muncă încheiate confirmă afirmaţiile privind ieşirea din recesiune

Boc: Numărul contractelor de muncă încheiate confirmă afirmaţiile privind ieşirea din recesiune (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Potrivit lui Emil Boc, în intervalul 1 mai - 1 iunie, în România s-au înregistrat 353.339 de noi contracte de muncă, ponderea covârşitoare având-o contractele pe durată nedeterminată (68%).

Din numărul total de contracte noi, 239.247 au fost încheiate pe perioadă nedeterminată şi 114.092 pe perioadă determinată.

În acest context, contractele pe perioadă nedeterminată rămân regula fundamdantală în România, a apreciat premierul.

"Asta înseamnă că cei care au contracte de muncă nu mai depind de asistenţa socială a statului. Se fac economii la bugetul de stat. Tot atâtea persoane cu noi contracte au asigurări la salarii, la pensie", a spus Boc.

Astfel, în România, în prezent sunt 6.315.381 de contracte active, cel mai mare număr înregistrat din 2008, de când există Registrul electronic de evidenţă a salariaţilor.

Premierul a prezentat o statistică a evoluţiei numărului de contracte de muncă active, astfel că acesta a fost în 31 decembrie 2008 de 6.230.353, în decembrie 2009 de 5.924.571, ajungând ca în mai 2011 să depăşească 6,3 milioane de astfel de documente încheiate.

"Înseamnă că afirmaţia că România a ieşit oficial din recesiune este confirmată", a mai spus Emil Boc.

Cele mai multe contracte de muncă au fost încheiate în Bucureşti, Constanţa, Timiş, Cluj, Prahova, Braşov, Iaşi, Dolj, Argeş. Totodată, cele mai numeroase contracte au fost încheiate în industria prelucrătoare, a comerţului cu amănunţul sau cu ridicată, în contrucţii, turism.

"Începând cu 2011, odată cu ieşirea din recesiune avem o creştere a numărului contractului de muncă", a susţinut Emil Boc.

Potrivit lui Emil Boc, au fost realizate 11.128 de controale mixte privind munca exercitată fără forme legale, în urma acestora fiind aplicate amenzi de 14.142.000 lei.

"Controalele vor continua şi în iunie, astfel încât să aducem mai multe locuri de muncă la suprafaţă", a susţinut premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici