Boc vrea grup interministerial care să pregătească strategia pentru trecerea la automobilul electric

Premierul Emil Boc a declarat vineri la Uzinele Dacia Mioveni că în următoarea şedinţă de Guvern va constitui un grup interministerial de lucru pentru stabilirea platformei viitoare a taxei de poluare auto şi pentru pregătirea strategiei României cu privire la trecerea la automobilul electric.

20 afișări
Imaginea articolului Boc vrea grup interministerial care să pregătească strategia pentru trecerea la automobilul electric

Boc vrea grup interministerial care să pregătească strategia pentru trecerea la automobilul electric (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Voi constitui în Şedinţa de Guvern viitoare un grup interministerial care va lucra platforma viitoare a taxei de poluare şi pentru a pregăti strategia României pentru ceea ce înseamnă motorul electric, automobilul electric, pentru că maşină electrică va fi maşina viitorului în zece - douăzeci de ani de aici înainte. Trebuie să ne pregătim, aşa cum se pregăteşte întreaga Uniune Europeană, pentru a avea maşina electrică a viitorului, cu toate avantajele pe care le presupune, de la reducerea poluării la reducerea dependenţei de petrol şi, nu în ultimul rând, la un confort poate mai mare pentru cetăţeni", a declarat Boc.

Premierul a afirmat că acest grup interministerial de lucru, care se va ocupa şi de noua taxă pentru poluare, va alcătui strategia ţării pentru tot ceea ce înseamnă maşina electrică în viitor cu toate componentele şi accesoriile - motor, surse de alimentare a bateriilor şi crearea locurilor unde să se realizeze alimentarea.

Boc a vizitat, vineri, Uzinele Dacia de la Mioveni, unde a purtat discuţii cu directorul general al companiei, Automobile Dacia, Jerome Olive, şi cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Constantin Stroe, pe tema situaţiei şi a perspectivelor industriei auto din România. De asemenea, premierul a vizitat secţia de montaj a uzinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici