Bode a cerut verificarea modului în care au fost făcute transporturile rutiere cu muncitori către aeroportul din Cluj

  • Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a cerut verificarea modului în care au fost organizate transporturile rutiere cu muncitori spre aeroportul din Cluj
  • De asemenea, Bode a anunţat că a dispus emiterea unui ordin privind procedurile referitoare la muncitorii care pleacă în străinătate
  • Aproape 2.000 de persoane din judeţe din Transilvania şi Moldova au fost înghesuite, joi, în parcarea din faţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură
325 afișări
Imaginea articolului Bode a cerut verificarea modului în care au fost făcute transporturile rutiere cu muncitori către aeroportul din Cluj

Bode a cerut verificarea transporturilor rutiere cu muncitori către aeroportul din Cluj

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat vineri că a cerut Autorităţii Rutiere Române şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier verificarea transporturilor rutiere cu muncitori către aeroportul din Cluj-Napoca.

„Ministrul Lucian Bode a dispus cercetarea modului în care au fost organizate transporturile rutiere către aeroport din judeţele de domiciliu ale cetăţeniilor care urmau să zboare de pe Aeroportul din Cluj. Prin intermediul Autorităţii Rutiere Române (ARR) şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) se va verifica raportarea acestor curse ocazionale efectuate de operatori de transport rutier”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, ministrul Lucian Bode a dispus să fie elaborat un Ordin care să reglementeze procedura referitoare la organizarea grupurilor de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte ţări.

„Procedura stabilită prin Ordin vine în sprijinul cetăţenilor care nu trebuie expuşi niciunui risc de infectare, precum şi în sprijinul aeroporturilor care vor avea foarte bine stabilite procedurile de zbor”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii Ministerului susţin că până la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, toate cursele charter vor fi procesate.

„Până la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, toate cursele charter vor fi procesate, astfel încât pasagerii aflaţi pe aeroporturi să poată pleca spre respectivele destinaţii. În urma apariţiei Ordonanţei Militare nr. 8 din 9.04.2020 Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor prin Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) va aviza/aproba orice transport aerian, chiar şi de pe acele aeroporturi aflate în subordinea autorităţilor judeţene”, mai susţin reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Conform acestora, AACR a luat deja un set de măsuri referitoare la cursele charter pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state.

Acestea prevăd că aeroporturile trebuie să fie informate de operatorul aeronavei cu privire la zborurile pe care intenţionează să le facă, iar aeroportul va trebui să confirme că este de acord cu zborul/zborurile respectiv(e), iar operatorul de handling trebuie să confirme că serviciile de solicitate se pot realiza cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19. „În acest sens s-a recomandat ca, atunci când este confirmată posibilitatea efectuării unui zbor charter, să fie luată în considerare dublarea timpului necesar pentru prelucrarea pasagerilor şi a bagajelor faţă de timpul normal”, a mai transmis Ministerul Transporturilor.

Totodată, s-a solicitat să existe o monitorizare a menţinerii distanţării sociale în incinta aeroportului şi să fie asigurată permanent legătura şi coordonarea cu Direcţiile de Sănătate Publică locale.

Aproape 2.000 de persoane din judeţe din Transilvania şi Moldova au fost înghesuite, joi, în parcarea din faţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. Prefectul de Cluj a anunţat că firma de recutare care a adus muncitorii la aeroport va fi anchetată.

În acest caz, Poliţia a anunţat că a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici