Borbély: Chestiunea drapelului secuiesc, menţinută artificial de media. Legea nu interzice arborarea

Preşedintele Comisiei de Politică externă a Camerei, Borbély László, susţine că problema arborării drapelului "Ţinutului secuiesc" este menţinută artificial de mass-media, el precizând că "Steagul este arborat de câţiva ani şi nu a fost nicio problemă", iar legislaţia nu interzice acest lucru.

406 afișări
Imaginea articolului Borbély: Chestiunea drapelului secuiesc, menţinută artificial de media. Legea nu interzice arborarea

Borbély: Chestiunea drapelului secuiesc, menţinută artificial de media. Legea nu interzice arborarea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Borbély László a avut o întrevedere, marţi, cu ambasadorul german, Andreas von Mettenheim, în cursul discuţiilor fiind abordate aspecte ale relaţiilor bilaterale şi subiecte de interes reciproc.

Borbély a trecut în revistă provocările importante ale acestui an, respectiv, aderarea României la Spaţiul Schengen, modificarea Constituţiei, regionalizarea administrativ-teritorială a ţării, prin crearea regiunilor.

"Aducându-se în discuţie problema arborării drapelului «Ţinutului secuiesc», preşedintele Borbély a subliniat faptul că este o chestiune menţinută artificial de mass-media. Steagul este arborat de câţiva ani şi nu a fost până acum nicio problemă, iar legislaţia din România nu interzice acest lucru. Sperăm ca la nivel guvernamental acest subiect să fie închis. S-a adus în discuţie importanţa minorităţii maghiare şi aportul adus de aceasta societăţii româneşti. Intensificarea dialogului bilateral la nivel parlamentar, în special la nivelul comisiilor de specialitate din parlamentele celor două state constituie o prioritate şi o modalitate eficientă de dezvoltare a relaţiilor dintre cele ţări", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici