Botiş îi sfătuieşte pe şomeri să îşi negocieze salariul după ce demonstrează că sunt competenţi

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, la Bistriţa, la o bursă a locurilor de muncă, că i-a sfătuit pe şomerii cu care a stat de vorbă să îşi negocieze "la sânge" salariul după ce demonstrează că sunt competenţi.

19 afișări
Imaginea articolului Botiş îi sfătuieşte pe şomeri să îşi negocieze salariul după ce demonstrează că sunt competenţi

Botiş îi sfătuieşte pe şomeri să îşi negocieze salariul după ce demonstrează că sunt competenţi (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"În mentalitatea noastră, întâi de toate se negociază salariul înainte de a-ţi dovedi competenţele. Poţi să discuţi de salarizare după ce dovedeşti într-adevăr că eşti competent şi aduci un plus de valoare acolo unde eşti. După aceea, poţi să negociezi fiindcă angajatorul are nevoie de tine şi va fi dispus să negocieze. Sfatul meu pentru şomeri este să se pregătească bine într-o anumită meserie şi după aceea să negocieze, la sânge, salariul", a spus Botiş.

În opinia ministrului Muncii, un strungar, de exemplu, poate dovedi într-o lună dacă este productiv, dar un director are nevoie de trei luni.

"Pentru perioada de probă poţi să accepţi o anumită salarizare, dar după aceea, dacă îţi dovedeşti competenţele, poţi să renegociezi fără probleme. Sunt anumite meserii în care nu îţi poţi da seama dacă eşti bun sau nu într-o lună şi atunci ai nevoie de o perioadă mai lungă. De exemplu, un manager. Deciziile lui se văd după trei-patru luni, nu se văd imediat", a spus ministrul Muncii.

De profesie inginer mecanic, Botiş a declarat că şi-ar fi putut găsi cu uşurinţă un loc de muncă la bursa organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud unde mai mulţi angajatori i s-au plâns că nu găsesc persoane calificate în meseriile de care au nevoie.

Botiş a spus că, în urma discuţiilor cu angajatorii, a ajuns la concluzia că este în creştere oferta pentru cei care doresc să găsească un loc de muncă în domenii cum ar fi industria textilă, construcţii sau industria constructoare de maşini.

Totodată, angajatorii i-au spus că sunt dispuşi să ofere salarii de la 1.000 până la 2.000 de lei.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a participat, vineri, la o bursă a locurilor de muncă organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud în cadrul proiectului european "Regions for Jobs", la care au fost oferite celor interesaţi peste 250 de locuri de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici