Botoşani: 2.500 de case şi gospodării au fost inundate în ultimele zile

Aproximativ 2.500 de locuinţe şi gospodării din judeţul Botoşani au fost inundate, în ultimele opt zile, de apele râurilor Prut, Siret, Jijia, Buhai şi Miletin, iar peste 3.800 de persoane au fost evacuate şi salvate, arată un bilanţ provizoriu transmis vineri de ISU.

29 afișări
Imaginea articolului Botoşani: 2.500 de case şi gospodării au fost inundate în ultimele zile

Botoşani: 2.500 de case şi gospodării au fost inundate în ultimele zile (Imagine: Vargyasi Levente/Arhiva Mediafax Foto)

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, în perioada 22- 30 iunie au fost afectate mai multe localităţi din 43 de oraşe şi comune ale judeţului.

În total, au fost evacuate din calea apelor 3.800 de persoane. Mai mult de jumătate dintre persoanele evacuate sau salvate, 2.820, provin din municipiul Dorohoi.

De asemenea, în judeţ s-au înregistrat şapte victime - una în comuna Ibăneşti şi şase în municipiul Dorohoi.

Totodată, apele ieşite din matca râurilor şi scurgerile de pe versanţi generate de precipitaţiile abundente au inundat peste 6.500 de hectare de teren arabil şi 6.000 de hectare de păşuni şi păduri. Au fost inundate sau distruse din viituri aproximativ 500 de drumuri naţionale, judeţene, comunale şi săteşti. Apa din aproximativ 500 de fântâni a devenit nepotabilă după ce acestea au fost inundate. Un număr de 45 de poduri şi 305 podeţe au suferit avarii sau au fost distruse de furia apelor. Inundaţiile au afectat şi 39 de agenţii economici, precum şi şapte instituţii.

Aproximativ 3.500 de animale au fost salvate, iar alte 40 au fost găsite moarte.

Cele mai multe distrugeri s-au înregistrat în urma precipitaţiilor căzute în 28 iunie, când au fost afectate 22 de localităţi din 13 unităţi administrativ teritoriale din judeţul Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici