Botoşani: 55 de gospodării inundate la Coşula, autorităţile continuă evacuarea familiilor afectate

Un număr de 55 de gospodării şi anexe din localitatea botoşăneană Coşula sunt inundate în urma revărsării râului Miletin, iar echipe ale ISU Botoşani, împreună cu jandarmi, ajută la evacuarea familiilor din locuinţe.

181 afișări
Imaginea articolului Botoşani: 55 de gospodării inundate la Coşula, autorităţile continuă evacuarea familiilor afectate

Zeci de familii din localitatea botoşăneană Coşula, evacuate din cauza inundaţiilor (Imagine: Sorin Marandiuc/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu, un număr de 55 de gospodării şi anexe din localitatea Coşula au fost inundate după revărsarea râului Miletin, dar apa nu a pătruns în case, iar familiile afectate de inundaţii sunt evacuate.

Şcoala din localitate a fost amenajată de autorităţile locale pentru a putea primi persoane evacuate, dar majoritatea preferă să meargă la rude sau prieteni.

Autorităţile locale oferă familiilor evacuate alimente şi apă.

Râul Miletin a ieşit din matcă în zona localităţii botoşănene Coşula, iar autorităţile au decis iniţial evacuarea a 40 de familii din zonă.

Din cauza inundaţiilor, trei drumuri judeţene din zonă sunt blocate.

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii pe râurile Olt, Prut, Crasna şi Negru şi pe afluenţii acestora din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Botoşani şi Satu Mare, alte 21 de judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici