Botoşani: Şase persoane au murit, iar un adolescent este dat dispărut în urma inundaţiilor

Şase persoane au murit şi numeroase alte persoane din localităţi ale judeţului Botoşani au fost evacuate în urma ploilor torenţiale de luni seară, fiind înregistrate pagube mari în 14 localităţi, printre care şi municipiul Dorohoi, unde peste o sută de gospodării au fost inundate.

242 afișări
Imaginea articolului Botoşani: Şase persoane au murit, iar un adolescent este dat dispărut în urma inundaţiilor

Botoşani: Şase persoane au murit, iar un adolescent este dat dispărut în urma inundaţiilor (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorina Lupu, şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar un adolescent în vârstă de 15 ani este dat dispărut, sute de locuinţe şi gospodării fiind distruse.

Din cele şase persoane decedate, una este din comuna Ibăneşti, iar celelalte cinci din municipiul Dorohoi.

Două echipaje ale ISU Botoşani îl caută pe adolescentul dat dispărut în municipiul Dorohoi, a spus Lupu.

Ea a menţionat că după instituirea codului roşu pe râul Jijia, în noaptea de 28 spre 29 iunie, au fost evacuate aproximativ 350 persoane din toate localităţile situate în zona râului Jijia, în aval de Dorohoi, din comunele Broscăuţi, Corlăteni, Dimăcheni, Ungureni, Dângeni, Truşeşti, Albeşti, Todireni, Hlipiceni şi Răuseni.

Persoanele evacuate temporar, până când pericolul trece, au fost cazate fie la unităţile de învăţământ din localităţile de domiciliu, fie la rude.

Potrivit datelor preliminare ale ISU Botoşani, au fost afectate localităţile Dorohoi, Bucecea, Suliţa, Cristeşti, Lunca, Hilişeu Horia, Tudora, Şendriceni, Cândeşti, Pomârla, Ibăneşti, Flămânzi, Vârfu Câmpului.

În municipiul Dorohoi, din cauza revărsării pârâului Buhai şi a ploilor abundente, în zona Pod Buhai, peste o sută de gospodării şi locuinţe au fost inundate, iar locuitorii acestora au fost izolaţi.

Apa a pătruns şi în subsolurile blocurilor şi caselor din zonele din imediata apropiere a râului Jijia şi pârâului Buhai.

Mai multe porţiuni de drumuri din municipiul Dorohoi au fost inundate din cauza suprasolicitării şi refulării reţelei de canalizare.

"Acţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, numărul total al persoanelor afectate fiind peste 10.000. Pentru salvarea persoanelor surprinse de ape, evacuarea populaţiei din locuinţe, precum şi pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii acţionează şi la această oră în jur de 250 pompieri, 50 jandarmi, poliţişti, angajaţi ai MApN şi membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJU Botoşani, Dorina Lupu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici