Botoşani: Trenul care a lovit un autoturism şi-a reluat traseul

Trenul care a lovit, joi, un autoturism la o trecere de cale ferată din judeţul Botoşani şi-a reluat traseul la aproximativ trei ore de la producerea accidentului, în garnitură aflându-se 40 de pasageri.

112 afișări
Imaginea articolului Botoşani: Trenul care a lovit un autoturism şi-a reluat traseul

Botoşani: Trenul care a lovit un autoturism şi-a reluat traseul (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Trenul aparţine operatorului privat Regiotrans şi se deplasa pe ruta Iaşi-Dorohoi.

Directorul Regiotrans, Florin Hădărean, a declarat că garnitura, în care se aflau 40 de pasageri, şi-a reluat traseul la ora 13.50, după ce maşina implicată în accident a fost scoasă de sub tren.

El a precizat că niciunul dintre pasagerii trenului nu a avut de suferit în urma accidentului.

Directorul Regiotrans a mai spus că Poliţia va stabili cu exactitate cine este vinovat pentru producerea accidentului, însă la o trecere de nivel trenul nu opreşte niciodată, astfel că "se deduce cine este vinovat".

Accidentul s-a petrecut la ora 10.53 la o trecere de cale ferată din localitatea Măşcăţeni, comuna Albeşti din judeţul Botoşani, care nu era semnalizată prin bariere, şi prin Crucea Sfântului Andrei.

În autoturism se aflau o femeie şi trei bărbaţi, iar în urma impactului şoferul a fost aruncat din maşină pe calea ferată. Totodată, autoturismul a fost târât pe calea ferată pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.

În urma accidentului, toate cele patru persoane - o femeie şi trei bărbaţi - şi-au pierdut viaţa, trei dintre ele rămânând încarcerate şi fiind scoase din maşină de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit medicului Cristian Simionescu de la Ambulanţa Botoşani, două dintre cele trei persoane rămase încarcerate au fost decapitate, impactul fiind extrem de violent.

Până în prezent, trei dintre victime au fost identificate. Astfel, este vorba despre şoferul maşinii, Eugen Darie, de 57 de ani, despre Nicolae Puiu, de 43 de ani şi Cristina Gianina Andrei, de 38 de ani. Cea de-a patra victimă nu a fost încă identificată.

Primele informaţii arată că şoferul ar fi practicat ilegal taximetria, iar pasagerii ar fi fost luaţi la ocazie.

Conform Poliţiei, pasagerii se aflau într-un autoturism Daewoo Espero, al cărui şofer nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, ignorând semnalele acustice şi luminoase ale trenului.

"Vinovat de producerea accidentului se face şoferul, care s-a angajat în traversarea căii ferate fără să respecte semnalizarea rutieră. În aceste condiţii, autoturismul a fost lovit în plin de tren", a declarat purtătorul de cuvât Poliţiei Judeţene Botoşani, inspector principal Daniela Darea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici