Brăilean suspectat că a înlesnit unor tinere practicarea prostituţiei în străinătate, reţinut

Un bărbat de 37 de ani din Brăila, suspectat că le-a înlesnit unor tinere, timp de doi ani, practicarea prostituţiei în Spania şi Elveţia, a fost reţinut, poliţiştii confiscând de la acesta şi o importantă sumă de bani obţinută în urma faptelor de proxenetism.

112 afișări
Imaginea articolului Brăilean suspectat că a înlesnit unor tinere practicarea prostituţiei în străinătate, reţinut

Brăilean suspectat că a înlesnit unor tinere practicarea prostituţiei în străinătate, reţinut (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, Jenel Şogor, poliţiştii brăileni au stabilit că, în perioada 2012 - 2014, bărbatul în vârstă de 37 de ani ar fi înlesnit practicarea prostituţiei a trei tinere, în Spania şi Elveţia, obţinând în acest mod peste 300.000 de lei.

Pentru a strânge dovezi care să probeze activitatea infracţională a bărbatului, poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţa bărbatului, suspectat de proxenetism.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit că acesta ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, în Spania şi Elveţia, a trei tinere din municipiul Brăila, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, obţinând astfel importante sume de bani, estimate la valoarea de 300.000 de lei, din care 30.000 de lei au fost ridicaţi în vederea cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii au dispus măsura sechestrului pe un teren, un imobil, unde este şi sediul unei societăţi comerciale, toate amplasate în municipiul Brăila, precum şi pe un autoturism, bunuri asupra cărora planează suspiciunea că au fost cumpărate cu banii obţinuţi în urma actelor de proxenetism.

Brăileanul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând ca vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici