Braşov: 10 persoane care făceau off-road în pădure, sancţionate de jandarmi

Jandarmii din cadrul Postului Montan Zărneşti au identificat 10 persoane în zona Bârsa Fierului, din Braşov, care pătrunseseră în pădure cu autoturisme, ATV-uri sau motociclete, fără a avea acest drept.

392 afișări
Imaginea articolului Braşov: 10 persoane care făceau off-road în pădure, sancţionate de jandarmi

Braşov: 10 persoane care făceau off-road în pădure, sancţionate de jandarmi

Întrebaţi de jandarmi cum îşi justifică prezenţa acolo, persoanele au declarat că sunt în zona într-un „team building” şi vor să se plimbe în natură.

Toţi cei 10 şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 30.000 lei.

De altfel, jandarmii din Zărneşti au aplicat numai în ultima săptămână, amenzi în valoare totală de 34.500 lei în conformitate cu prevederile Legii 407 din 2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic.

„Având în vedere impactul negativ major pe care aceste „plimbări” îl au asupra animalelor şi al plantelor, facem pe această cale, din nou, un apel la raţiune şi bun simţ şi recomandăm turiştilor să aleagă să se bucure de natură şi de frumuseţile ei, fără a o distruge şi fără a-i produce daune ce cu greu pot fi remediate. Astfel de acţiuni vor mai fi organizate de colegii noştri şi în perioada următoare, în speranţa că vor reuşi să împiedice distrugerea naturii şi pentru a putea proteja animalele care sunt în perioada de împerechere”, spun jandarmii braşoveni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici