Braşov: Bebeluş în stare gravă, după ce a căzut de pe masă la naştere, în spitalul din Zărneşti

O femeie din Zărneşti a depus o plângere la Poliţie, după ce a născut, la spitalul din localitate, fără să fie asistată, iar bebeluşul său a căzut pe ciment şi s-a lovit la cap şi la o mână, în prezent fiind internat la la Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Braşov.

1124 afișări
Imaginea articolului Braşov: Bebeluş în stare gravă, după ce a căzut de pe masă la naştere, în spitalul din Zărneşti

Braşov: Bebeluş în stare gravă, după ce a căzut de pe masă la naştere, în spitalul din Zărneşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, femeia a depus plângerea la Poliţia Zărneşti, în data de 14 martie, reclamând că personalul medical de la Spitalul Orăşenesc Zărneşti nu a asistat-o la naştere, iar nou-născutul ei s-a rănit după ce a căzut pe ciment, de pe masa de naştere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"A fost depusă o plângere la Poliţia din Zărneşti şi a fost înregistrat un dosar la Parchetul Judecătoriei Zărneşti pentru neglijenţă în serviciu. A fost deschisă o anchetă, împreună cu Colegiul Medicilor, pentru a se stabili cine se face vinovat în acest caz. Urmează să primim şi raportul medico-legal al bebeluşului, care se află internat la Maternitatea Braşov“, a declarat, marţi, Liviu Naghi corepondentului MEDIAFAX.

Femeia, care se află la a doua sarcină, a intrat în travaliu, săptămâna trecută, şi a chemat o ambulanţă, ea solicitând să fie dusă la Spitalul din Zărneşti, unde a chemat-o pe doctoriţa care i-a supravegheat sarcina.

După ce a ajuns la spital, femeia a fost urcată pe o masă. După doar un minut, femeia a născut, fără ca asistentele care erau lângă ea să îi acorde asistenţa medicală necesară, iar bebeluşul a căzut de pe masă pe ciment.

Femeia a precizat în plângerea depusă la Poliţie că, în momentul în care a născut, în încăperea unde se afla erau două cadre medicale, una dintre ele fiind cu spatele la ea şi cealaltă lângă un geam.

Potrivit stirileprotv.ro, femeia din Zărneşti susţine că bebeluşul a căzut de pe masa de naştere şi s-a lovit şi de metalul pe care femeia pusese picioarele, dar şi de cimentul de pe jos.

"Una îşi făcea de lucru cu o penseta sau ceva că era lângă mine, dar cu spatele, şi una era tocmai la geam. Copilul, după ce am născut, l-au adunat de pe jos. S-a lovit foarte tare, pentru că a căzut pe tabla pe care am pus eu picioarele, după care a căzut pe ciment. Deci, două lovituri a avut", a declarat pentru stirileprotv.ro mama bebeluşului, Ionela Dobrin.

Potrivit sursei citate, angajatele spitalului susţin însă că este imposibil că bebeluşul, un băieţel, să fi căzut de la înălţime.

"Se aşează o masă, aici, în faţă, după ce se aşează gravida, aici se aşează câmpuri sterile şi n-ai cum să... că în cădere... a căzut pe această masă şi i-o fi scăpat picioarele pe jos... Nu stiu, că n-am fost aici", a declarat Xenia Pucheanu, directorul medical al Spitalului Orăşenesc Zărneşti.

Bebeluşul s-a lovit puternic la cap şi la o mână, fiind transportat de urgenţă la Maternitatea Braşov, unde a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă.

"Este lovit la o mânuţă, la faţă, nu aveai unde să pui mâna de vânăt ce era şi buza de sus nu se atingea cu buza de jos, că e ca o prună de umflat. La piept nu pot să-l pun", a declarat Ionela Dobrin pentru stirileprotv.ro, adăugând că medicii de la Braşov i-au spus că bebeluşul poate rămâne cu sechele, dar că până vineri nu pot da un răspuns şi că, deocamdată, îi "tratează hemoragia pe care i-au găsit-o la creier".

La rândul său, Mihai Dobrin, tatăl copilului, a declarat că sunt decişi să meargă până la capăt.

"Nu lăsăm aşa, de ce să lăsăm aşa? Ele şi-au bătut joc... Şi când ai un animal în curte şi faţă şi de ăla ai grijă să nu-ţi moară, d-apoi de un copilaş! S-a născut sănătos... Dar acum e între viaţă şi moarte", a declarat pentru stirileprotv.ro Mihai Dobrin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici