Braşov. Literele de pe Tâmpa vor fi iluminate astăzi în culorile drapelului Ungariei

Literele de pe Tâmpa şi de pe clădirea Primăriei Braşov vor fi iluminate vineri seară în culorile roşu, alb, verde, culorile specifice drapelului naţional al Ungariei. Vineri este Ziua naţională a Ungariei. Potrivit recensământului din 2011, în Braşov locuiesc încă aproximativ 23.000 de maghiari.

21389 afișări
Imaginea articolului Braşov. Literele de pe Tâmpa vor fi iluminate astăzi în culorile drapelului Ungariei

Braşov. Literele de pe Tâmpa vor fi iluminate astăzi în culorile drapelului Ungariei

„Literele de pe Tâmpa şi clădirea Primăriei Braşov vor fi iluminate în această seară în culorile roşu, alb, verde, culorile specifice drapelului naţional al Ungariei, pentru a marca importanţa comunităţii maghiare în dezvoltarea oraşului nostru, un oraş care de-a ,lungul istoriei a fost nu numai un important centru economic şi cultural, ci şi un exemplu de bună înţelegere între cele trei etnii care locuiau în spaţiul actualului oraş, în afara zidurilor <Cetăţii> (Kronstadt, Brassó): românii din <Şchei> (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), maghiarii din <Blumăna> (Blumenau, Bolonya) şi saşii din <Oraşul Vechi> (Altstadt, Óbrassó)”, anunţă Primăria Braşov.

În urma deciziei Parlamentului de la Budapesta, din 1991, Republica Ungaria are trei sărbători naţionale. Ziua Naţională este sărbătorită pe 20 august.

„Este o zi importantă şi marcată şi de etnicii maghiari din Transilvania şi Banat. Potrivit datelor recensământului din 2011, în Braşov locuiesc încă aproximativ 23.000 de maghiari, adică aproximativ jumătate din numărul total al maghiarilor din Judeţul Braşov. Facem menţiunea că, din motive tehnice, nu este vorba de o redare fidelă a drapelului, ci de o preluare verticală a culorilor, conform normelor oficiale referitoare la drapelul Ungariei”, potrivit Primăriei Braşov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici