Un muncitor a murit şi doi au fost răniţi după ce un proiectil a explodat în Bacău/ Muncitorii încercau să taie obuzul din cel de-al II-lea Război Mondial

Un muncitor a murit şi doi au fost răniţi, luni seara, după ce un un proiectil a explodat la o exploatare forestieră din comuna Asău, judeţul Bacău.

9850 afișări
Imaginea articolului Un muncitor a murit şi doi au fost răniţi după ce un proiectil a explodat în Bacău/ Muncitorii încercau să taie obuzul din cel de-al II-lea Război Mondial

BREAKING: Un muncitor a murit şi doi au fost răniţi după ce un proiectil a explodat în Bacău/ Muncitorii încercau să taie obuzul din cel de-al II-lea Război Mondial

UPDATE ora 21:10 - Informaţii noi despre explozia din Bacău. Muncitorii încercau să taie proiectilul

Muncitorii implicaţi în explozia unui proiectil de război într-o pădure din Bacău ar fi încercat să-l taie şi au fost avertizaţi de către colegi că ar putea exploda, spun surse apropiate anchetei.

Unul din muncitorii răniţi de un proiectil de război este dus cu elicopterul la Iaşi, iar celălalt la Spitalul Judeţean Bacău. Bărbatul care va ajunge la Iaşi este în stare extrem de gravă, în timp ce al doilea muncitor rănit este conştient şi stabil.

Şefa UPU-SMURD Iaşi, prof.dr. Diana Cimpoeşu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că muncitorul de 28 de ani care urmează să ajungă la Iaşi este în stare extrem de gravă, după ce a suferit mai multe leziuni.

Acestuia i-au fost amputate ambele mâini şi are şi plăgi de arteră femurală.

Tânărul de 26 de ani care urmează să fie dus cu elicopterul la Bacău este, potrivit aceleiaşi surse, conştient şi stabil.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că proiectilul a fost găsit de trei muncitori aflaţi în pădure şi au început să-l taie. Doi colegi i-au observat şi i-au avertizat să nu atingă proiectilul deoarece ar putea exploda, însă primii trei au insistat, spunând că vor să-l taie. Doi muncitori au plecat din zonă, iar la scurt timp s-a auzit explozia.

Arafat: Am trimis două elicoptere SMURD

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat pentru MEDIAFAX că muncitorii făceau lucrări în momentul exploziei la exploatarea forestieră din zona Ciobăneşti, comuna Asău.

Din primele date se pare că unul dintre muncitori a lovit elementul de muniţie cu un ciocan şi din acest motiv s-a produs explozia.

”Echipele medicale sunt acolo şi ştim doar că un muncitor a murit şi alţi doi au suferit răni grave”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Potrivit acestuia, muncitorul care a murit avea 27 de ani.

”Cei doi răniţi au fost duşi pe stadionul din Asău, pentru a fi preluaţi de elicopterul SMURD. Avem la faţa locului echipa pirotehnică a Inspectoratului, pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs acest incident tragic”, a spus Andrei Grecu.

Din primele date a reieşit că proiectilul este din timpul unuia dintre Războaiele Mondiale.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost trimise două elicoptere SMURD pentru cele două persoane rănite, luni seară, în urma exploziei.

"Din păcate este vorba despre un decedat, alte două persoane au fost rănite în această explozie. Nu ştim cu exactitate starea în care se află cele două persoane. Am trimis două elicoptere SMURD, unul dintre ele a şi ajuns deja. Cel mai probabil cele două persoane vor fi transportate fie la Iaşi, fie la Galaţi", a explicat Raed Arafat.

Arafat: Am trimis două elicoptere SMURD pentru răniţii din explozia de la Bacău

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost trimise două elicoptere SMURD pentru cele două persoane rănite, luni seară, în urma exploziei unui proiectil în judeţul Bacău.

"Din păcate este vorba despre un decedat, alte două persoane au fost rănite în această explozie. Nu ştim cu exactitate starea în care se află cele două persoane. Am trimis două elicoptere SMURD, unul dintre ele a şi ajuns deja. Cel mai probabil cele două persoane vor fi transportate fie la Iaşi, fie la Galaţi", a explicat Raed Arafat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici