Brigada „Tigru”: armata rusă înrolează bătrâni şi prizonieri

Armata rusă, aflată în criză de efective după pierderile suferite în Ucraina, a ajuns în situaţia în care apelează la oameni bătrâni, pentru a asigura rulajul pe front.

30101 afișări
Imaginea articolului Brigada „Tigru”: armata rusă înrolează bătrâni şi prizonieri

Brigada „Tigru”: armata rusă înrolează bătrâni şi prizonieri

După legea care a ridicat vârsta la 65 de ani pentru îndeplinirea misiunilor militare, canalele ruseşti de Telegram difuzează frecvent videoclipurile de instruire ale personalului nu este foarte tânăr.

Potrivit unei astfel de relatări din interior, „Informatorul militar”, în teritoriul Primorski, din Orientul Îndepărtat al Rusiei, Kremlinul a alcătuit un batalion de voluntari numit „Tigru”, care va participa la războiul din Ucraina. Va fi alcătuit din bătrâni şi prizonieri.

Potrivit comunicării guvernului regional, detaşamentul va intra în componenţa Brigăzii 155 Marină, iar toţi cei care vor să se alăture acesteia vor face două stagii în taberele militare de pregătire Bamburovo şi Gornostai.

Kiev: Moscova recrutează prizonieri pentru a-i trimite în Donbass

Federaţia Rusă recrutează prizonieri care doresc să meargă la război: tuturor li se promite o amnistia completă după 6 luni de serviciu. Informaţia vine de la serviciul de informaţii al Ministerului Apărării ucrainean, potrivit căruia Moscova a intensificat recrutările pentru companiile militare private.

Antrenamentul are loc în special într-o tabără militară din apropierea satului Molkino din teritoriul Krasnodar, cunoscută ca bază pentru luptătorii batalionului Wagner. Se pare că activitatea de recrutare are loc în închisorile din Rostov, Sankt Petersburg şi Nijni Novgorod.

Potrivit informaţiilor ucrainene, infracţiunea comisă de deţinuţi nu este luată în considerare, iar în prezent sunt aşteptate să fie angajaţi maximum 10.000 de voluntari în termen de două luni. Noii soldaţi ar trebui să fie dislocaţi pe teritoriul Donbass, în special pentru controlul asupra drumurilor în direcţia Izyum, Slovyansk şi Bakhmut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici