Bucureştenii vor avea căldură începând de sâmbătă noapte

Municipalitatea a cerut, sâmbătă, RADET şi ELCEN să furnizeze căldură în tot Bucureştiul începând de la ora 24.00, în condiţiile în care în Capitală sunt temperaturi scăzute şi ninge de câteva ore.

778 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii vor avea căldură începând de sâmbătă noapte

Bucureştenii ar putea avea căldură în calorifere începând de duminică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Municipalitatea arată, într-un comunicat de presă, că de la miezul nopţii, toţi consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica trebuie să beneficieze de încălzire şi apă caldă.

În acest sens, Primăria Capitalei le-a solicitat Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti şi Societăţii Electrocentrale (ELCEN) Bucureşti, din subordinea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie, să pună în funcţiune sistemul centralizat de alimentare cu energie termică în tot Bucureştiul, începand de sâmbătă, ora 24.00.

RADET a anunţat anterior că duminică, începând de la ora 06.00, vor fi întrunite condiţiile pentru furnizarea energiei termice în locuinţe, după ce trei zile consecutiv au fost înregistrate în timpul nopţii temperaturi medii sub zece grade.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 425/1994, modificată prin HG 168/2000, "începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 - 06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici".

Debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi de apă caldă ale clienţilor dintr-un condominiu (proprietate imobiliară din care unele părţi sunt proprietăţi individuale, reprezentate de apartamente sau alte spaţii, iar restul, din părţi aflate în proprietate comună) nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire, a precizat RADET, citând articolul 30, alineatul 4, din Legea 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică.

În Capitală a început să ningă sâmbătă după-amiază, iar în jurul orei 19.00 se înregistra o temperatură de zero grade Celsius.

Bucureştiul este sub avertizare cod galben de ninsoare şi vânt, începând de la ora 19.00 şi până duminică, la ora 01.00. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, stratul de zăpadă care se va depune ar putea fi între cinci şi şapte centimetri.

Potrivit unei informări transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului. În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici