Bucureşti: 100 de permise auto, obţinute ilegal, cu 300 euro, din care instructorii opreau 100 euro

Procurorii Parchetului Capitalei au date că aproximativ o sută de permise de conducere ar fi fost obţinute ilegal, în schimbul unor sume care erau date înainte de proba traseului şi porneau de la 300 de euro, din care 100 de euro opreau instructorii auto, potrivit unor surse judicare.

1810 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: 100 de permise auto, obţinute ilegal, cu 300 euro, din care instructorii opreau 100 euro

Aproximativ 100 de permise auto, obţinute ilegal, cu 300 euro, din care instructorii opreau 100 euro (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Ancheta procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti vizează obţinerea frauduloasă a unor permise de conducere în perioada 2014 - 2015, din decembrie fiind urmărite penal în acest dosar 87 de persoane, printre care sunt şi agenţi de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, instructori auto şi persoane care ar fi dat mită ca să treacă proba traseului.

Surse judiciare au declarat că persoanele care voiau să se asigure că trec de proba traseului pentru obţinerea permisului de conducere luau legătura cu unii instructori auto, cărora le dădau câte 300 de euro. Din suma de 300 de euro, instructorii auto opreau pentru ei 100 de euro, iar restul ajungeau la agenţii de la Direcţia Permise de Conducere, în ziua în care era proba traseului.

Aproximativ o sută de permise de conducere ar fi fost obţinute fraudulos, anchetatorii având până în prezent informaţii despre şapte agenţi de la Direcţia Permise de Conducere care ar fi acceptat să primească bani de la persoane care dădeau proba traseului. Surse judiciare spun că ancheta s-ar putea extinde, existând suspiciuni că numărul agenţilor care au primit mită ar fi mai mare.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au făcut, marţi, 17 percheziţii în acest dosar, în care 87 de persoane sunt urmărite penal pentru luare sau dare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă. Mai multe persoane suspectate în această cauză sunt audiate la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici