Buget de criză. Salariile angajaţilor unei primării au fost reduse cu 10 la sută

Primarul localităţii Pucioasa din judeţul Dâmboviţa anunţă că angajaţii Primăriei primesc, din ianuarie, salarii reduse cu 10%, iar în perioada următoare va face şi o analiză a tuturor funcţionarilor întrucât ia în calcul şi restructurări, din cauza lipsei banilor.

2186 afișări
Imaginea articolului Buget de criză. Salariile angajaţilor unei primării au fost reduse cu 10 la sută

Salariile angajaţilor unei primării din judeţul Dâmboviţa au fost reduse cu 10 la sută

Anunţul a fost făcut de primarul din Pucioasa, Constantin Ana, pe Facebook.

“Dacă la sfârşitul anului 2017 am luat o decizie grea, aceea de a majora impozitele pentru persoanele fizice cu 10%, iată că astăzi a venit momentul să iau o altă decizie dificilă! La propunerea mea, Consiliul Local Pucioasa a aprobat noua grilă de salarizare pentru salariaţii Primăriei Pucioasa. Spun că a fost o decizie dificilă pentru că, având deja o proiecţie a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019, am fost nevoiţi să reducem salariile tuturor angajaţilor cu 10%!!!”, a scris Constantin Ana.

Primarul a adăugat că decizia a fost luată cu acordul reprezentanţilor celor două sindicate din instituţie, măsura fiind generată de „creşterea vertiginoasă a cheltuielilor cu personalul, dar şi de nevoia de investiţii la nivelul localităţii”.

100 de angajaţi au acum salariile reduse, decizia Consiliului Local fiind aplicată retroactiv.

„Angajaţii au fost destul de revoltaţi, dar le-am explicat situaţia. Nu putem să mai funcţionăm aşa. Avem de acordat norma de hrană, tichete de vacanţă. Toţi angajaţii Primăriei au cu 10% mai puţin la salariu, cu excepţia celor de la Centrul Cultural şi Bibliotecă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Ana.

Primarul a spus că în această primăvară va analiza activitatea fiecărui funcţionar şi necesitatea fiecărui post, întrucât ia în calcul să facă şi restructurări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici