Bugetul Capitalei pe 2011 - venituri de 4,2 miliarde de lei şi cheltuieli de 4,8 miliarde de lei

Bugetul aprobat în CGMB, miercuri seară, prevede venituri totale de 4,2 miliarde de lei şi cheltuieli de 4,8 miliarde de lei, fiind majorate fondurile pentru Centrul Istoric şi diametrala Buzeşti - Berzei - Uranus.

74 afișări
Imaginea articolului Bugetul Capitalei pe 2011 - venituri de 4,2 miliarde de lei şi cheltuieli de 4,8 miliarde de lei

Bugetul Capitalei pe 2011 - venituri de 4,2 miliarde de lei şi cheltuieli de 4,8 miliarde de lei (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Astfel, bugetul prevede venituri totale de 4.282.027.000 de lei şi cheltuieli de 4.801.797.000 de lei.

Pentru lucrările din Centrul Istoric s-au majorat fondurile alocate, de la două la 22 de milioane de lei, în timp ce pentru investiţia la diametrala Buzeşti - Berzei - Uranus au fost prevăzute 30 de milioane de lei, deşi iniţial nu erau alocate fonduri.

Bugetul RADET pentru 2011 va fi de 538 de milioane de lei, iar cel al RATB de 489 milioane de lei.

Pentru lucrările de la Stadionul "Lia Manoliu" au fost prevăzute fonduri de 193 de milioane de lei, pentru realizarea hărţii acustice a Capitalei un milion de lei, pentru proiectul de conectare a Splaiului Independenţei cu autostrada A1 trei milioane de lei. Alte trei milioane de lei vor fi alocate pentru proiectul Cadastrul Verde al Capitalei.

Bugetul Administraţiei Străzilor în 2011 va fi de 360 de milioane de lei.

Consilierii generali au aprobat, miercuri seară, proiectul de buget al municipalităţii pentru 2011, cu amendamentele propuse de PDL, PRM şi PNG.

În favoarea proiectului de buget au fost exprimate 31 de voturi, iar împotrivă 20.

Nu au fost înregistrate abţineri de la vot.

Potrivit formei finale a bugetului, astfel cum a fost aprobat miercuri seară, în şedinţa de îndată a CGMB, în ceea ce priveşte subvenţia pentru încălzire, a scăzut cea primită de la Guvern, dar a crescut cea acordată de Primărie, în contextul în care Guvernul a preluat cheltuieli pentru lucrările la Stadionul Naţional.

Documentul prevede o creştere a cotelor financiare acordate spitalelor, dar şi reduceri de la fondurile alocale pentru expertiza tehnică pentru mansardarea Spitalului "Prof. Dr. Th. Burghele".

Reduceri au fost operate şi pentru Autoritatea de Supraveghere a Animalelor, de unde s-au eliminat banii pentru echipamente, maşini şi alte mijloace de transport.

În ceea ce priveşte investiţiile, s-au redus fondurile pentru proiectul de conectare a Splaiului Independenţei cu autostrada A1.

Primarul general Sorin Oprescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de forma de buget aprobată, spunând că prin amendamentele acceptate "s-a eliminat sarcina unui Guvern de a avea grijă de oraşele ţării".

Forma bugetului, astfel cum fusese aprobată în CGMB în 28 februarie, prevedea venituri de 825 de milioane de lei pentru RADET şi de 600 de milioane de lei pentru RATB.

Amendamentele aprobate atunci reduceau bugetele pentru Stadionul Lia Manoliu, pentru Strategia de dezvoltare urbană a Capitalei, reabilitarea urbană a râului Dâmboviţa, pentru supralărgirea şoselei Pipera sau pentru pasajul suprateran Splaiul Unirii - Mihai Bravu.

Bugetul votat în 28 februarie a fost refăcut şi rediscutat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici