Bulai: Pregătim o acţiune de transparentizare a tezei de doctorat a lui Lucian Bode

Un ministru ar trebui să-şi publice singur lucrarea de doctorat, nu să o trimită prin biblioteci imposibil de accesat, declară la RFI preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, membru USR.

625 afișări
Imaginea articolului Bulai: Pregătim o acţiune de transparentizare a tezei de doctorat a lui Lucian Bode

„Aşteptările pentru doamna Deca sunt uriaşe. Sunt mai mulţi paşi. O primă aşteptare ţine de nişte acţiuni imediate, anume retragerea legilor făcute de plagiatorul Cîmpeanu în chestiunile educaţiei, asta este o acţiune care trebuie să se petreacă imediat, dacă dumneaei vrea un mandat proactiv, nu reactiv, pentru că cu cât face lucrul ăsta mai repede, cu atât se va termina mai repede această provocare problemă. Doi: trebuie să aibă o atitudine care nu lasă loc de ambiguitate în chestiunea plagiatului şi în chestiunea solicitărilor publice faţă de situaţii care necesită claritate. Avem un exemplu foarte clar în ultima perioadă: suspiciunile de plagiat la adresa domnului ministru Bode. Ar trebui împreună să ajungă la o formă în care, pentru a elimina orice suspiciune, un membru al Guvernului ar trebui să-şi publice el singur lucrarea de doctorat, nu să o trimită prin biblioteci imposibil de accesat, pentru a elimina suspiciuni. Deci dumneaei are un rol esenţial în a elimina această problemă recurentă din spaţiul public academic universitar din România. Cu cât o face mai repede, cu atât se va elibera această problemă”, spune Iulian Bulai.

Despre declaraţia lui Klaus Iohannis despre „toleranţa zero faţă de plagiat”, deputatul USR afirmă că „asistăm la un joc în care sunt pe masă ambiţiile preşedintelui de a-şi păstra o ultimă urmă de onoare în faţa alegătorilor şi în faţa partenerilor noştri, dar şi în faţa unei disonanţe cognitive: nu poţi să spui că vrei toleranţă zero pentru plagiatori, dar tu să accepţi premierul pe care tu l-ai pus cu ditai plagiatul făcut public, cu 40% din teza ta de doctorat”.

Întrebat dacă se aşteaptă şi la alte demisii din Guvern, pe fondul acuzaţiilor de plagiat, deputatul USR afirmă: ”În opinia mea, în următoarele două săptămâni, dacă se va ajunge la analiza corectă şi amănunţită a tezei de doctorat a domnului Bode, care este specialist în energie pe secolul 21 şi se va verifica această suspiciune de plagiat, atunci eu cred că vom asista la o a doua remaniere din acest Guvern, anume a domnului ministru Bode. Dacă va pleca singur sau va fi dat afară, rămâne de văzut”.

El afirmă că pregăteşte o acţiune de transparentizare a tezei de doctorat a lui Lucian Bode.

„O să vă surprindă, suntem în curs de a avea o acţiune de transparentizare a tezei domnului Bode. Mai multe nu vă voi spune acum, ci veţi afla din partea colegilor mei, în următoarele ore, zile, poate săptămâni”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici