Bullying-ul ia amploare în şcoli. Cazul dintr-un liceu din Timişoara a atras un val de sancţiuni. Conducerea, demisă de Inspectorat

  • Cazul de bullying la un liceu din Timişoara a dus la demiterea conducerii
  • Profesoara care a lăsat elevii nesupravegheaţi riscă să fie dată afară din învăţământ
  • IPJ Timiş a deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe
496 afișări
Imaginea articolului Bullying-ul ia amploare în şcoli. Cazul dintr-un liceu din Timişoara a atras un val de sancţiuni. Conducerea, demisă de Inspectorat

Continuă ancheta la Liceul Alimentar din Timişoara, unde o elevă a fost victima bullyingului. Profesoara care a lăsat copiii nesupravegheaţi riscă acum desfacerea contractului de muncă. Asta după ce inspectorul şcolar a demis şi conducerea şcolii. 

„Profesorul a fost chemat de către directoarea adjunctă a unităţii de învăţământ pentru a discuta programul de practică. Nu este normal să părăsească sala de clasă în afara pauzelor şi cred că acesta este principalul motiv pentru care lipsa supravegherii a dus la o astfel de situaţie”, este de părere Marin Popescu, inspector general ISJ Timiş.

Şi nu este un caz izolat. Mama fetei agresate a aflat acum că fiica ei a fost de mai multe ori victimă. Dar, de teamă, nu i-a spus niciodată nimic. Acum, femeia nu mai vrea să îşi lase copilul la şcoală.

„Fetele astea, de vreo două săptămâni nu îi dădeau pace. În primă fază, într-o zi am înţeles că i-ar fi dat foc cu bricheta. La o zi-două, nu ştiu să vă zic exact, i-ar fi tăiat din păr”, povesteşte mama elevei agresate.

Inspectorul şcolar recunoaşte că bullying-ul ia amploare, tocmai de aceea le cere profesorilor să fie mai vigilenţi. În caz contrar, riscă să fie daţi afară. Sancţiuni riscă şi cele două eleve care şi-au agresat colega, dar şi cei care au filmat totul, fără să intervină.

„Nu vorbim de exmatriculare, ci de influenţa asupra finalului de an şcolar. Cu siguranţă vor fi scăzute notele la purtare şi alte efecte, din perspectiva dosarului deschis de către Poliţie”, adaugă Marin Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici