Bunuri de peste 100.000 de euro, furate de la Niculina Stoican. Un profesor a fost reţinut

Un profesor de sport a fost reţinut, joi, de poliţiştii gorjeni în cazul furtului comis într-o casă din care au dispărut bani şi bijuterii în valoare de peste 100.000 de euro, surse judiciare afirmând că persoana păgubită este cântăreaţa de muzică populară Niculina Stoican.

293 afișări
Imaginea articolului Bunuri de peste 100.000 de euro, furate de la Niculina Stoican. Un profesor a fost reţinut

Bunuri de peste 100.000 de euro, furate de la Niculina Stoican. Un profesor a fost reţinut (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Bărbatul, Romulus Negroiu, de 35 de ani, locuieşte în comuna Bâlteni, judeţul Gorj, şi este profesor de sport la o şcoală din oraşul Rovinari.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost reţinut pentru instigare la furt calificat.

Bărbatul este proprietarul casei din care au dispărut 50.000 de euro şi bijuterii din aur în valoare de peste 55.000 de euro, furtul fiind reclamat în noaptea de 8 spre 9 ianuarie.

În acest caz, a fost reţinut deja un alt bărbat, Remus Cuficius, de 30 de ani, pentru care o instanţă de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile, sub acuzaţia de furt calificat.

Surse judiciare au declarat că în noaptea în care a avut loc furtul profesorul de sport şi-a botezat copilul, naşă fiind artista Niculina Stoican. Astfel, Niculina Stoican avea banii şi bijuteriile lăsate în casa din comuna Bâlteni, după ce, în urmă cu mai mulţi ani, hoţii îi spărseseră artistei apartamentul pe care aceasta îl are în Târgu Jiu.

Conform anchetatorilor, Romulus Negroiu a anunţat, după terminarea petrecerii, că locuinţa i-a fost spartă şi că hoţii ar fi intrat pe o fereastră lăsată deschisă, reuşind să fure bani şi bijuterii în valoare de peste 105.000 euro.

Ulterior, anchetatorii au descoperit că Remus Cuficius fusese chemat de către Romulus Negroiu pentru a intra în casă şi a fura banii şi bijuteriile, în prezent ambii bărbaţi fiind acuzaţi de comiterea furtului.

Romulus Negroiu a fost dus la Judecătoria Târgu Jiu, anchetatorii cerând eliberarea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele său.

Furtul a avut loc în 9 ianuarie, iar poliţiştii au anunţat că au recuperat peste 90 la sută din prejudiciu, banii şi bijuteriile fiind returnate proprietarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici